MA'nın haberine göre; DEM Parti, büyükşehir, ilçe belediye eşbaşkanları, belediye ve il genel meclis üyelerini belirlemek için sandık başına gitti.

VAN

DEM Parti, Van ve Serhat kentlerinde büyükşehir, ilçe belediye eşbaşkanları, belediye ve il genel meclis üyelerini belirlemek için birçok merkezde sandıklar kurdu. Sabah saatlerinde sandıkların kurulduğu salon, il ve ilçe binalarına akın eden halk, oylarını kullanıyor. 

Van’ın 12 ilçesinde sandıklar kurulurken, Bahçesaray adaylar komisyon tarafından belirlenecek. Yine yoğun kar yağışı nedeniyle aday adayları ve delegelerin seçim bölgelerine ulaşamaması nedeniyle Özalp, Saray, Muradiye, Çaldıran ve Gürpınar ilçelerinde ön seçim ileri bir tarihe ertelendi. 

Van’da İpekyolu ilçesinde Villa Park Düğün Salonu’nda 15 sandıkta oy kullanılırken, Tuşba’da ise Alyans Düğün Salonu’nda 5 sandık, Edremit ise Masal Düğün Salonu’nda yapılan ön seçimde 6 sandıkta oy kullanıldı. Çatak ise ilçede bulunan kahvede bir sandık kurulurken, Başkale Kasaba Toplantı Salonu’nda 2 sandık kuruldu. Yine Gevaş Halk Eğitim’de bulunan Vizyontele Salonu’nda bir sandıkta oy kullanıldı. 

HAKKARİ 

Hakkari merkeze bağlı Sümbül Mahallesi’nde bulunan Sefa Düğün Salonu’nda oy kullanma işlemleri için halk sabahın erken saatlerinde düğün salonuna gelmeye başladı. Salon günler öncesinden DEM Parti bayraklarıyla donatıldı.

Ön seçime eski HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, DBP PM üyeleri, ÖHD, kentteki birçok sivil toplum örgütü temsilcisi, Barış Anneleri Meclisi de salonda yerini aldı.

ERZURUM

Erzurum’un Hınıs, Tekman, Karayazı ve Karaçoban ilçelerinde de halk sandık başına gitti. Sabahın erken saatlerinde sandık başına giden halk yapılan konuşmaların ardından oylarını kullandı. 

BİTLİS

Seçim komisyonu teknik nedenlerden dolayı Bitlis ve ilçelerinde ön seçim ileri bir tarihe ertelendi. 

AĞRI

Ağrı kent merkezi ve 7 ilçesinde delegeler sandık başına gitti. Ağrı'da Aydemir Düğün Salonu’nda, Doğubeyazıt Mem û Zîn Düğün Salonu’nda, Panos’ta ise İnci Gold Düğün Salonu’nda oylar kullanılmaya başlandı. Tutak, Hamur, Eleşkirt, Taşçayır ve Diyadin DEM Parti ilçe binalarında sandıklar kurularak, ön seçim gerçekleştirildi.

MARDİN

DEM Parti, Mardin'de Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Artuklu, Savur, Dargeçit ve Mazıdağı ilçeleri ile birlikte büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkanları ile belediye meclis üyelerini belirlemek için 10 ilçede sandık kurdu. Mardin genelinde 10 binin üzerinde delegenin oy kullanması beklenen ön seçimler için sandık kurulan merkezlere yurttaşlar sabah erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Sandık başına gelen yurttaşlar; Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığı, İlçe belediye eşbaşkanlıkları ve belediye Meclis üyelikleri için oy kullanıyor.

ŞIRNAK

Şırnak'ın İdil ve Silopi ilçelerinde DEM Parti yerel seçimlerinde belediye eşbaşkanı adaylarını belirlemek için birçok merkezde halk oylamasına gidiyor. DEM Parti Şırnak İl Örgütü’ndeki konferans salonunda kurulan üç sandıkta 740 delege oy kullanmaya başladı. Divanın kurulduğu konferans salonuna delegelerin gelmesiyle birlikte seçim başladı. 

MERSİN 

DEM Parti Mersin'de Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan adaylarının belirlenmesi için Şah Düğün Salonu’nda halk oylaması gerçekleştirdi. 1300 delegenin oy kullanacağı oylamaya yoğun katılım sağlandı.

BATMAN

Batman'da halk oylaması kentte bulunan bir düğün salonunda gerçekleşti. Delegeler belediye eşbaşkanlığı için 9’u kadın 20’si erkek 29 aday adayı için oy kullanacak. Bunun yanı sıra il genel ve belediye meclis üyeliğine başvuran adaylarda delegeler tarafından seçilecek. Oy işlemi öncesi belediye eşbaşkan aday adayları kendilerini ve projelerini delegelere anlatarak, oy talebinde bulundu. 

SİİRT

DEM Parti, Siirt ve Kurtalan'da ön seçim gerçekleştirdi. Siirt’e 5’i kadın 17 kişi belediye eşbaşkan aday adayıyken, Kurtalan'da ise 5’i kadın 18 aday adayı yarışıyor. Siirt Merkez İlçe Meclis üyeliğinde ise 33 aday adayı yer alıyor.

ŞANLIURFA

DEM Parti Viranşehir ilçesinde belediye eşbaşkan adaylarını belirlemek için halk oylaması yaptı. Partinin ilçe binasında bulunan Fethi Yıldırım Konferans Salonu'nda yapılan oylamada 3'ü kadın 14 aday adayı yarıştı.