TANER ÖZAY

Dedeoğulları Ailesi’nin avukatı Abdurrahman Karabulut, bugün yaptığı açıklamada, olaya ilişkin iki ayrı mahkemede süren iki ayrı dava hakkında bilgi verdi. Karabulut, şunları söyledi:

"Dedeoğulları Ailesi’ne karşı 12 Mayıs 2021 tarihinde yapılan saldırının beşinci duruşması yapıldı. Bizim tevsii tahkikat taleplerimiz yeterince karşılanmadı. Birtakım taleplerimiz reddedildi. Her iki dosya arasında, katliam dosyası ile 12 Mayıs saldırısı arasındaki hukuki ve fiili irtibattan dolayı dosyaların birleştirilmesini talep etmiştik, bunlar tekrardan reddedildi. Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki katliam dosyasına 112 acil arama kaydı gelmedi. O dosyada tetikçinin 12 Mayıs saldırısı ile ilgili itiraflarının olabilme ihtimali yüksektir. 12 Mayıs saldırısı ile ilgili yargılama Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte. Biz, o kayıtların beklenmesini talep ettik. Mahkeme, bu ve buna benzer taleplerimizi reddetti. Yine 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan yargılamada suç üstlenme durumu söz konusudur. Bu, savcı ile iş birliği içerisinde, sanıkların yaptığı WhatsApp yazışmalarında çok net ve açık bir şekilde anlaşılmaktadır. Sanıklardan, suçu üstlenen Lütfi Keleş, bunu itiraf etmişti. Bununla ilgili belge ve bilgiler 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan katliam dosyasında mevcuttur. Bu delilerin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden istenilmesini talep ettik, çünkü suç üstlenme ile ilgili gerekçe yazıldığı zaman bunun delilere dayandırılması gerekmektedir. Delilere dayandırılmadan verilecek olan karar, eksik ve usule aykırı olan bir karardır. Bu taleplerimizi yineledik ancak mahkeme bunları yine reddetti.

"KAMUOYUNDAN DESTEK BEKLİYORUZ"

Bu dava ile ilgili mütalaa verildi. 3 kişi hakkında adam öldürmeye teşebbüs, diğerleri hakkında 87. madde kapsamında yaralama, nitelikli konut dokunulmazlığını ihlalden, mala zarar vermeden ceza talep etti. İddianame ile aşağı yukarı aynı çerçevede bir mütalaaydı. 2 tane tutuklu var, 2 sanık bu dosyada tutuklu; Lütfi Keleş ve Ali Keleş için tutukluluğun devamı kararı verildi. Diğer sanıklarla ilgili tutuklama taleplerimiz oldu, ancak reddedildi. Duruşma, ekim ayının 28’ine bırakıldı. Salı günü Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde katliam dosyası ile ilgili duruşma var. Yoğun bir katılımın olmasını talep ediyoruz. Bizim müvekkillerimiz ile sanıklar arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Bu tabii hemen bertaraf edildi. Ekimin 28’inde Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma, karara bağlanacak olan duruşmadır. Kamuoyu, insan hakları dernekleri, siyasi partiler ve meslektaşlarımızın dayanışması, katkısına ihtiyacımız olduğunu belirtmek isteriz. Bir daha bu ırkçı saikle işlenen saldırıların olmaması adına kamuoyundan destek talep ediyoruz."