HABER: FATOŞ ERDOĞAN

Miting yapacak olan Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu, İsmailağa, Hakyol, Hüdayi Vakfı, Siyer Vakfı, TÜGVA, İHH, Ülkü Ocakları, Yesevi Alperen Ocakları, Osmanlı Ocakları gibi 150'ye yakın STK'dan oluşuyor. Vatan Partisi de mitinge katılacak.

Mitinge katılanlara Türkiye bayraklı tişört, şapka ve sandviç dağıtımı yapıldı. Alana girişlerde kurulan stantlarda yurttaşlardan Cumhurbaşkanı'na gönderilmek üzere “Aileni ve Neslini Koru; Sapkınlığa Dur De” başlıklı taleplerini içeren metni imzalamaları istendi.

photo1663499985 (1)

Miting alanında yapılan konuşmada provokatif ve nefret suçu oluşturacak söylemlere izin verilmemesi istendi. Katılımcılar çekim yapanlara karşı röportaj verilmemesi konusunda uyarıldı.

İmza metni şöyle:

Milli, manevi ve mukaddes değerlerine bağlı kalarak bin yıldır bu güzide toprakları bize yurt kılan şanlı ecdadın isil ve temiz torunları olarak; küresel çetenin ailelerimizi yok etmek, nesillerimizi bozmak, üremeyi durdurmak, ührevi hastalıkları artırmak ve üçüncü cins insan tipi oluşturmak için kurduğu, desteklediği ve yaygınlaştırdığı LGBT örgütü ve tüm sapkın oluşumların ülkemizdeki faaliyetlerine ivedilikle son verilmesini, yasaklanmasını, şençlerimizi ve çocuklarımızı kurban verdiğimiz bu ahlak terörünün durdurulmasını istiyoruz. ŞÖYLE Kİ;

1) Basın yayın organları, her türlü kitle iletişim araçları, sosyal medya platformları vb. alanlarda propaganda ve

eklam faaliyetlerinin yasaklanması.

2) Bu sapkın yapılanmaya ait Dernek, Vakıf ve platformların kapatılması.

3)Kamuya açık alanlarda, her türlü kurum ve kuruluşta, okullarda, üniversitelerde ve toplu taşıma araçlarında aktivitelerinin engellenmesi.

4)Aile ve ahlaki değerlerimize zarar veren tüm sapkınlıkların suç kabul edilmesini ve kanuni düzenleme apılmasını talep ediyoruz!
 

photo1663499985 (3)

RTÜK, İstanbul Saraçhane Parkı’nda “Büyük Aile Buluşması” adı altında yapılacak olan LGBTİ+ karşıtı mitingin tanıtım videosunun 'kamu spotu' olarak televizyonda gösterilmesini oy çokluğu ile kabul etti.

Birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri yayınladıkları mesajla LGBTİ+ karşıtı eylemi organize edenlerin, eyleme izin veren İstanbul Valiliği'nin, eylemin çağrı videosunu "kamu spotu" adı altında yayınlamaya izin veren RTÜK'ün suç işlediğini belirterek miting izninin iptal edilmesini talep etti, "Ayrımcılığa karşı, insan hakları ve özgürlük mücadelesine devam edeceğiz" dedi.

Birçok kişi mitingin taleplerinden birinin LGBTİ+'ların varoluşuna karşı yasaların çıkartılması olduğunu söyleyerek bu yasalar çıkacak olursa, sokaklarda LGBTİ+'lara yönelecek nefret söylemi ve ırkçı saldırılara dikkat çekti.