GÜNDEM

DDK'nın suç duyurusundan sonra YÖK sessizliğini bozdu: Biz de inceliyoruz

Abone Ol

YÖK Başkanı Erol Özvar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla KPSS sınavındaki usülsüzlüklere ilişkin, kendilerinin de inceleme başlattığını duyurdu.

Özvar "2022 KPSS'de çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.  

NE OLMUŞTU?

geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS lisans sınavının ardından bazı sorulara ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. "KPSS soruları çalındı" iddiasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklama gelmiş ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevinden alınmıştı. 

Müfettişlerin 3 Ağustos 2022 Çarşamba günü ÖSYM'ye gideceğini duyuran Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor'' dedi.

ÖSYM "ASILSIZ" DEMİŞTİ

ÖSYM KPSS sorularının kopya olduğuna ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımları üzerine "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" şeklinde açıklama yapmıştı.