Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümetin çıkardığı infaz yasasının tüm tutuklulara uygulanmamasını eleştirdi. Davutoğlu, "Koronavirüs nedeniyle infaz düzenlemesi yapıyorsanız ayrım yapmamanız lazım ki içeridekileri de dışarıdakileri de koruyabilesiniz" dedi.

AKP'den istifa ettikten sonra Gelecek Partisi'ni kuran eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, hükümetin çıkardığı infaz yasasını eleştirdi.

"RİSK OLANLAR ÇIKABİLİRDİ"

Hükümetin çıkardığı yasanın risk grubundaki herkesi kapsamamasını eleştiren Davutoğlu, "Cezaevinde olup risk grubuna dahil olan insanlar var. Ancak çıkarılan yasada ayrımcılık yapılarak bazı insanların tutukluluk hali devam ettirildi. Bu sağlıklı bir yöntem değil" dedi. TOPLUMSAL MUTABAKAT SAĞLANABİLİRDİ Hükümetin, MHP'nin af teklifini kabul etmemek adına bu tarz bir yasa çıkardığını ifade eden Davutoğlu, "Fakat bu bir genel af değil.  Hükümet genel af çıkarsa muhalefet de devreye girecekti ve toplumsal mutabakatla bir şey çıkmak zorunda kalacaktı. İnfaz yasası adı altında örtülü bir af çıkartıldı. Bu tür politikalarda en tehlikeli iş örtülü iş yapmaktır. Şu gün çıkan yasa örtülü aftır ve affın kuralları içinde de çıkartılmadı. Seçici bir şekilde bazılarına sen çıkacaksın bazılarına da sen çıkmayacaksın dendi" ifadelerini kullandı.