Bursa'da bir erkek boşanma aşamasındaki eşine ve yanında çalıştığı kadın avukata silahla saldırdı. Boşanma aşamasında kadın ve avukat ağır yaralandı.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre, Mudanya ilçesi Bademli Mahallesinde 44 yaşındaki Şükrü B. ile Hatun B. çifti arasında bir süre önce geçimsizlik başladı. Çift, 5 ay önce boşanmaya karar verdi. Eşinden ayrılan Hatun B., yanında 12 yıldır temizlik görevlisi olarak çalıştığı avukat Berrin Bayam’ın evinde kalmaya başladı.

ERKEK ŞİDDETİ İKİ KADINA DA YÖNELDİ

Şükrü B. isimli erkek dün boşanma aşamasındaki eşi Hatun B’nin çalıştığı eve gitti. İkili arasında başlayan tartışma büyüyünce o sırada evde bulunan avukat Berrin Bayam da iddiaya göre araya girdi. Bu sırada Şükrü B. isimli erkek önce eşine ardından da avukat Bayam’a silahla saldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralı kadınların sağlık durumlarının ağır olduğu öğrenilirken, olaydan sonra kaçan şüpheli Şükrü B’yi jandarma kısa sürede yakaladı.

BURSA BAROSU OLAYI KINADI

Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun da yaşanan saldırıya dair açıklama yaptı. Başkan Altun, şöyle konuştu: "Av. Berrin Bayam, bugün (14 Nisan 2020) saat 15.00 sıralarında Mudanya Bademli Mahallesi’ndeki evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmıştır. Bayam’ın 12 yıldır evinde çalışan hizmetlinin kocası, boşanma davası nedeniyle karısını öldürmek üzere geldiği evin kapısında önce karısının kafasına, sonra da silah sesi üzerine kapıya yönelen Avukat Bayam’a defalarca ateş etmiştir. Zanlının karısı kafasını sıyıran kurşunla yaralanırken, meslektaşımız Berrin Bayam vücudunun birçok yerine isabet eden öldürücü mahiyetteki kurşunlarla ağır yaralanmıştır. Zanlının Mudanya ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince suçta kullandığı silahla birlikte yakalanıp gözaltına alındığını öğrenmiş bulunuyoruz. Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sürerken, olayın, hem kadına karşı şiddetin geldiği boyut, hem de avukatların baktıkları davalarla özdeş tutulmalarının bir sonucu olduğu açıktır. Saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza acil şifa diliyoruz."