31 Mart yerel seçimleri gecesinde İstanbul’un Fatih ilçesinde evinin penceresinden havaya ateş açtığı için gözaltına alınan Serhat Kahyaoğlu, yaşamını yitirdi. 

Sözcü’de yer alan habere göre; Serhat Kahyaoğlu, evinin penceresinden havaya ateş açtı ve komşularının şikâyeti üzerine olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alınmak istendi. Polisler ile Kahyaoğlu ve arkadaşı N.G. arasında arbede yaşandı. Daha sonra Kahyaoğlu başka bir polis aracına zorla bindirilerek uzaklaştırıldı.

20 dakika sonra Serhat Kahyaoğlu’nun bir yakını aranarak, Kahyaoğlu’nun Samatya Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. Polisler, Kahyaoğlu’nun bir apartmanın 4. katından atlayıp intihar ettiğini ileri sürdü. Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Serhat Kahyaoğlu’nun başında ve vücudunda çok sayıda darp izi olduğu tespit edildi. Kahyaoğlu’nun ölümüyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Kahyaoğlu’nun ailesinin ve görgü tanıklarının ifadesi alındı. Kahyaoğlu’nu gözaltına alan polislerle ilgili ise henüz bir işlem başlatılmadığı öğrenildi.

'VURMAYIN' DİYE BAĞIRIYORDU

Kahyaoğlu'yla birlikte gözaltına alınan N.G., "Evden aşağı indirdiklerinde Serhat'ı darp ettiklerini gördüm. Çok ağır şekilde darp ediyorlardı. Serhat 'vurmayın' diye bağırıyordu. Benim bulunduğum yere 15 dakika sonra Serhat'ı getirdiklerinde Serhat ölmüştü. Kalbi durmuştu. 3 polis karga tulumba sürükleyerek getirdiler" ifadelerini kullandı.

Kahyaoğlu'nun babası Suat Kahyaoğlu da "Benim çocuğum işkence edilerek öldürülmeyi hak etmedi" dedi.