Erdoğan, Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve Eğitim Yatırımları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. “Eskiden dünyada işler yolunda giderken istikrarsızlığın, kifayetsiz siyasetçilerin bedelini krizlerle öderdik. Geleceğimizi ipotek altına soktular” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ancak bugün tüm dünya krizin pençesindeyken, biz dolu dizgin hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz. Elbette bizim de sıkıntılarımız var ancak biz bunları aşabilecek kapasitedeyiz. Yıllarca bu ülkeyi, milli iradeyi yok sayarak, darbelerle demokrasimizi yaralayarak, yokluk ve yoksullukla insanımızın belini bükerek engellediler. CHP'nin karneyle benzin dağıtılan, ekmek dağıtılan dönemleri vardı. Bizim iktidarımızda hamdolsun böyle şeyler yok.”

“ORDU, TERZİ FİKRİ'Yİ DE İYİ BİLİR”

1979 yılında bağımsız aday olarak girdiği belediye ara seçimlerinde belediye başkanı olarak seçilen Devrimci Yol’cu Fikret Sönmez'i hedef alan Erdoğan, “Terörün belini kırdık. Bu Ordu, terörün ne menem şey olduğunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri'yi de iyi bilir. Onların bedelini benim Ordu'm çok ödedi çok. Artık böyle bir şey yok” dedi.

“EMEKLİ CHP GENEL MÜDÜRÜ'NÜ DE EKLEMESİ GEREKİYOR”

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Şimdi önümüzde 2023 var. Hedeflerimize ulaşarak ve kazanımlarımızdan taviz vermeyerek atlattığımızda önümüzde yepyeni bir dünya ve yepyeni bir gelecek olduğunu göreceğiz. Bunların eser namına bir müktesebatları bulunmuyor. Bizim yaptığımız projeleri sanki kendisi yapmış gibi sahipleniyorlar. Bir zamanlar bu Bay Kemal SSK'nın başında değil miydi? SSK'yı batırmadı mı? Ne hale getirdi oraları. Şimdi hastanelerimizin her biri birbirinden güzel. Şimdi bir şehir hastanesi Ordu'ya yapıyoruz. Bu zata zaman zaman Bay Kemal diyerek takılıyorum. En sonunda bunu kendisi de kabul etti. Ama seçimden sonra buna 'Emekli CHP Genel Müdürü'nü de eklemesi gerekiyor. Yıllardır kendisine, yalan siyasetini bırak dedik ama dinletemedik. Bunların milletin değerleri, dertleriyle ilgili bir dertleri yok. Sıkıntıya düştüklerinde bir köşeye çekilip kahvesini yudumladığını 15 Temmuz'da gördük. Bu kadar yüreksiz çıkmaları bize dokundu.

Ordu'ya son 20 yılda 32 milyar TL kamu yatırımı yaptık. Fındık lafını duyunca heyecanlandığınızı biliyorum. Türkiye, dünyanın en büyük fındık üreticisi. Geçtiğimiz yıl 122 ayrı ülkeye 2 milyar 300 milyon dolar bedelle 344 bin tondan fazla fındık sattık. Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı 1 doların altındaydı. Biz onu 3 doların üstüne çıkardık. 2022 alım sezonunda kabuklu fındığa kg başına, alan destekli olarak rakam açıklıyorum. Sizler de inşallah kabul edeceksiniz. Ortalaması 54 TL olarak açıkladık.”