Haber: Serap Cömertoğlu İşcan

AKP'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, 57. Uluslararası Kiraz Festivali'nde Melek Mosso'nun sahne alması nedeniyle Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı'ndan istifası istenen Cüneyt Yüksel'i açıklamasının ardından, ilçe belediye başkan adayları bekleniyordu.

2 ilçede ittifak ortağı MHP adayını destekleyen AKP, 3 ilçede mevcut belediye başkanlarıyla yola devam etme kararı aldı. Tekirdağ'da kazanılan 4 ilçe belediyesi ile birlikte 2024 seçimlerinde büyükşehir ve diğer tüm ilçeri de alarak 12 ilçenin hedeflendiği kaydedildi.

Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile adaylar tanıtıldı. Toplantıda konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Tekirdağ'a hizmet etmek istediklerini, bunu yaparken de merkezi hükümetin gücünü de kullanmak istediklerini belirtti.

“11 İLÇEYİ AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRACAĞIZ”

AKP Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş ise Tekirdağ’ın sorunlarını bildiklerini ve bunları çözmek adına çalıştıklarını söyledi. Tekirdağ’ın 11 ilçesini Cumhur İttifakı’nın çatısı altında 'AK belediyecilik' ile buluşturacaklarını belirten Gümüş, çalınmadık kapı bırakmayacaklarını kaydetti.

“1 NİSAN SABAHI GÜZEL OLACAK”

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, değişim, gelişim ve dönüşüm vizyonuyla çalışacaklarını dile getirdi.

 “SEÇİMİ ALMAK İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ”

AKP Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ise artık çalışma zamanı olduğunu belirterek, "Seçimi almak için mücadele etmek zorundayız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan seçim beyannamesini açıklamıştı. 22 yıldır başarıyla yol aldık" dedi.

“BU MIZRAK BU ÇUVALA SIĞMIYOR”

AKP Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş ise 1 Nisan sabahı yeniden İstanbul ve Ankara dedikten sonra, hep birlikte “Tekirdağ” diyeceklerini kaydetti.

Diktaş,  "AK Parti belediyeciliğini bütün ilçelerimizde merkezi hükümeti de anlatarak yepyeni bir Tekirdağ hayali kurdurmaya çalışacağız” dedi.

AKP Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan da Tekirdağ için gerçek belediyecilik mottosuyla yola çıktıklarını ve Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlerde kenetlenerek çalışacaklarını belirtti.

 Konuşmaların ardından adaylar tanıtıldı.

Hayrabolu’da Osman İnan, Kapaklı’da Mustafa Çetin, Marmaraereğlisi’nde Hikmet Ata ile devam ederken; Malkara’da Gediz Coşkun,  Şarköy’de Görkem Gökkaya, Süleymanpaşa’da Gökhan Saygı,  Ergene’de Müge Yıldız Topak,  Çerkezköy’de Abdullah Öğe, Çorlu’da Hakan Sunal, belediye başkan adayı oldu.

AKP, Muratlı ve Saray'da ise ittifak ortağı MHP'nin adaylarını destekleyecek.

MHP Muratlı Belediye Başkan Adayı İmdat Altıntaş, MHP Saray Belediye Başkan Adayı ise Mümin Buluş olarak geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.