Doç Dr Necip Hablemitoğlu suikastının firari şüphelilerinden emekli albay Levent Göktaş'a ait olduğu iddia edilen Twitter hesabı hakkında tartışmalar sürerken Cumartesi Anneleri'nin sosyal medya hesabından Göktaş hakkında açıklama yapıldı.

Cumartesi Anneleri'nin açıklamasında faili meçhul cinayetlerle Levent Göktaş'ın bağlantısı hakkında iddialara ve iddiaların yargı tarafından araştırılmadığına dikkat çekildi. Açıklama şöyle:

- Bugünlerde Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili olarak kamuoyunun gündemine gelen Albay Levent Göktaş ile ilgili bizim de söyleyecek sözümüz var.

- Yıllarca Galatasaray'dan sormuş ama savcıları harekete geçirememiştik. Şimdi tekrar soruyoruz: Levent Göktaş cevap ver, AKP'li bir milletvekilinin babası HB ve dayısı MB nerede?

- 14 yıl boyunca TSK'nın kadrolu tercümanı, istihbaratçısı, sorgucusu olarak görev yapan, generallerin "manevi oğlu" Yıldırım Beğler, 2009 yılında Sabah Gazetesi'ne verdiği günlerce süren röportajında önemli ifşaatlarda bulunmuştu.

- İfşaatların bir kısmında HB ve MB'nin isimlerinin MAK'ın ölüm listesine Levent Göktaş tarafından kendi el yazısıyla eklendiğini söylemişti. Kendisinin gözaltına alıp Levent Göktaş’a teslim ettiği bu kişilerin sorgu sonrası öldürüldüklerini açıklamıştı.

- Ancak bu iddialarla ilgili Levent Göktaş yargı önüne hiç çıkmadı. Yargı makamlarına sesleniyoruz: Harcı evlatlarımızın kanı ile karılan duvarları tahkim etmekten vazgeçin, maddi gerçeği açığa çıkartma ve adaleti sağlama görevinizi yerine getirin.

- HB ve MB'nin aileleri olaydan bir hafta sonra dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'le görüşmüştü. Akşener onlara olayın aydınlatılacağı sözünü vermişti. Ama kayıplardan bir daha haber alınmadı.

- Akşener'e sesleniyoruz: Olayın neden aydınlatıl(a)madığını açıklayın.

- Göktaş'ın avukatlarına hatırlatıyoruz: Adı ölüm listeleri, ölüm kazanları, gözaltında kaybetme, siyasi cinayet iddiaları ile gündeme gelmiş olan müvekkilinizi savunmak sizin kararınız, ama hakikate barikat kurmayın, açıklamalarınızı hukuka ve vicdana bağlı kalarak yapın.