DOKUZ8 - FATOŞ ERDOĞAN

Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, 25 Ağustos 2018 tarihinden beri yasak ve polis şiddeti ile engellenen buluşmalarını gerçekleştirebilmek için verdiği ısrarlı mücadele sonucunda, 3 haftadır, Galatasaray Meydanı’nda engellenmeden basın açıklaması yapıyor.

Cumartesi Anneleri'nin 974'üncü hafta basın açıklamasını Oya Ersoy okudu.

“ANNEM ÖLENE KADAR OĞLU İÇİN KARANFİL BIRAKACAĞI BİR MEZAR ARADI"

43 yıl önce gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren'in kardeşi İkbal Eren karanfillerini bırakırken şöyle konuştu:

Abim 1980'de gözaltına alınıp kaybedildi. Annem, 2019 yılında vefat edinceye kadar oğlu için karanfil bırakabileceği bir mezar yeri aradı. Bir mezarı yok Hayrettin Eren'in ve tüm kayıplarımızın. Bugün karanfillerimizi Hayrettin Eren ve tüm kayıplarımız ve annem Elmas Eren için Galatasaray Meydanı’na bırakıyoruz.

HEDEP HEYETİ CUMARTESİ ANNELERİ'Nİ ZİYARET ETTİ

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, HEDEP Milletvekilleri Pervin Buldan, Kezban Konukçu ve HEDEP İstanbul İl Örgütü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Cumartesi Anneleri'ni ziyaret etti.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, ziyarette yaptığı konuşmada kayıpların bulunması için verdikleri mücadeleye desteklerini sürdüreceklerini vurguladı.

Hatimoğulları şöyle konuştu:

Bizler, dün olduğu gibi bugün de, hep birlikte dayanışma içerisindeyiz. Bu ülkede çok ciddi kayıplar yaşandı. Bu gerçeklerin açığa çıkması için yürüttüğünüz mücadele çok anlamlı. Bugün cumartesi günü. Yıllardır Galatasaray Meydanı, sizleri engellemek için gözaltındaydı. Bugün yanınızda, Galatasaray Meydanı’nda olmak isterdik. Cumartesi Anneleri belli sayıda Galatasaray Meydanı’nda kabul ediliyor, bu sınırlamayı da kabul etmiyoruz. Bu ülkede, kayıpların bulunması için bizler, sizlerle dayanışmamızı dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz. Failler yargılanana kadar mücadelemiz devam edecek.