Kuran’a Hizmet Vakfı’nın sorumlusu 30 yaşındaki Ayhan Şengüler’in, dört yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Cinsel istismar, raporla belgelenmesine rağmen savcının tutuklama istediği Ayhan Şengüler'in dosyası kapatıldı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; 27 yaşındaki Anne H.Ş., kızı D.Ş.’nin, babası Ayhan Şengüler tarafından istismara maruz bırakıldığı iddiası ile 20 Şubat 2023 tarihinde İstanbul Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikâyetçi oldu.

ANNE, VAKIF’TA KENDİSİNE DE CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDUĞUNU SÖYLEDİ

Anne H.Ş., emniyette verdiği ifadede olayı şöyle anlattı:

"Ayhan Şengüler ile 2017 yılında resmi olarak evlendik. Ancak şu an eşimle boşanma aşamasındayız. Evlenmeden önce eşim, Kuran’a Hizmet Vakfı’nın Ümraniye Ihlamurkuyu’daki adresinde bana tecavüz etti ve sonrasında ailemin zoruyla evlenmek zorunda bırakıldım. Kızım bir süre önce babasının vücuduna dokunduğunu söyledi. Bu yüzden bugün gittiğim devlet hastanesinin sosyal hizmetler birimde kızımla görüşme yapan görevli uzman hekim, ‘kızımın istismar konusunu kendisine anlattığını’ söyledi."

CİNSEL İSTİSMAR RAPORLA BELGELENDİ

H.Ş.’nin karakoldaki ifadesinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Kadına Yönelik Şiddet ve Cinsel Suçlar Soruşturma Bürosu’ndaki nöbetçi savcıya bilgi verildi. Ardından 21 Şubat 2023’te savcılığın talimatı ile 4 yaşındaki D.Ş., Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. D.Ş. ile görüşen uzmanlar ve pedagoglar hazırladıkları raporda, “D.Ş., babasının kendisini dövdüğünü, kafasına vurduğunu söyledi. Babasını kıyafetlerini çıkartarak özel bölgelerine dokunduğunu, canının acıdığını, ‘babasına bırak’ demesine rağmen babasının bırakmadığını anlattı” ifadeleri ile çocuğun istismara ve şiddete maruz kaldığı belirtildi. Raporda, çocuğun ifadelerinin tutarlı olduğu, çocuğun fiziksel-bilişsel gelişiminin yaşı ile uyumlu olduğu da vurgulandı.

DELİLLER OLMASINA RAĞMEN SERBEST BIRAKILDI

22 Şubat’ta ise Cumhuriyet Savcısı Fatmagül Yörük, Ayhan Şengüler’in “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklanmasını talep etti. Şengüler’in istismar suçunu işlediğine dair kuvvetli deliller olduğunu da belirtti. Ancak, savcı Yörük’ün “kuvvetli deliller var” demesine rağmen, dosyaya sanki “gizli bir el müdahale etti” ve Şengüler dikkatleri çeken bir şekilde tutuklanmadı. Şengüler, yurtdışı çıkış yasağı ve bir aylık ev hapsi ile salındı.

Yaşananlar Şengüler’in tutuklanmamasıyla da sınırlı kalmadı. Yaklaşık bir ay sonra, 28 Mart’ta Şengüler’in adli kontrol kararı da kaldırıldı. 5 Nisan’da ise kamera kaydı ve görgü tanığı bulunmadığı, Şengüler’in suçlamaları kabul etmediği gibi gerekçeler ile “yeterli delil olmadığı” öne sürülerek kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Ardından anne H.Ş., “Kovuşturmaya yer yok kararı” ile dosyanın kapatılmasına itiraz etti.