Haber: Ahmet Ünsal/Manisa

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalpler,  CHP’den Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen katıldı. 
   
ÖZALPER: “HEM TÜRKİYE HEM DE MANİSA’DA SALTANAT SONA ERDİ.”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, “Tarih yazdığımız yerel seçimleri geride bıraktık. Hem Türkiye hem de Manisa partimize büyük bir destek verdi. Türkiye’de ve Manisa’da birinci parti olduk. Manisa’da büyükşehir ile birlikte 14 ilçe belediyesini kazandık.Mart’ın sonu bahar demiştik, hem Türkiye hem de Manisa çiçek açtı. Yerel seçimi sürecinde birçok kez inanılmaz ilçeleri alacağımızı söylemiştim. Dediğimiz gibi de oldu. Manisalılar büyükşehir belediyesini rekor bir oyla Ferdi Zeyrek’e verdi. Başarıyla bir seçim yarışını tamamladık. Manisa’ya ilk kadın belediye başkanını kazandırdık. Akhisar, Turgutlu, Alaşehir’de ikinci dönem için aday olan başkanlarımız güven tazeledi. Salihli, Soma, Kırkağaç, Gördes, Köprübaşı, Kula, Gölmarmara, Sarıgöl ve Ahmetli ilçelerini halkçı belediyeciliğe kavuşturduk. Manisa Büyükşehir ve 14 ilçede belediye meclis üyeleri çoğunluğu sağladı. Seçim süreci boyunca sahada gördüğümüz en büyük istek değişimdi. Halkın içinde olmayanlar bu değişim arzusunu dile getirdiğimizde bizlerle dalga geçtiler. 31 Mart günü ise halk kendisini dinlemeyenlere, kibri kendinden büyüklere sandıkta sağlam bir tokat attı. Hem Türkiye hem de Manisa’da saltanat sona erdi. Şimdi ise vakit çalışma vakti, Manisa’yı ayağa kaldırma vakti. Belediye başkanlarımız sorunları çözmek için dur durak bilmeden çalışacaklar. Biz örgütümüzle birlikte halkımızın yanında ve sahada olmaya devam edeceğiz. Bu zafer Türkiye’nin tamamına baharın gelmesi için domino etkisi yaratır. Bugünden itibaren yepyeni bir Manisa’yı inşa etmek için çalışmaya başlıyoruz. Saruhanlı, Selendi, Demirci ilçelerinde seçilen belediye başkanlarını da kutluyoruz” diye konuştu.
  
“MANİSALILAR ÖZ EVLADINA SAHİP ÇIKTI”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisalıların hem Manisa’nın öz evladı Özgür Özel’e hem de CHP’ye sahip çıktığını kaydetti. Zeyrek, 
  “Bizim üzerimizde çok büyük bir sorumluluk vardı. Genel başkanımızı engellemeye çalışanlar vardı. Ama bütün bunların karşısında dimdik duran insanlarımız vardı. Genel başkanımıza seçim sonuçlarını ilettik, bu bizi ayrı bir mutlu etti.Bu seçimlerin sonuçlarına baktığımızda aslında çok başlıkla değerlendirebiliriz. Birincisi Manisalılar kendi öz evladı olan Özgür Özel’e sahip çıktı. Manisalı hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyordu. Hizmet göstermeyenlere kırmızı kart gösterdi. Manisalılar CHP ve sosyal belediyeciliğin özlemiyle yanıyordu, bu özlemi yerine getirdi. Bunu gerçekleştirmemiz için 5 yıl boyunca çok ama çok çalışmamız gerekiyor. Öncelikle verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 74 yıllık bir hayaldi. Manisa’da yerelde iktidar özlemini gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben sahada her zaman ‘Kurtar bizi Ferdi Baba’ diye duydum. Herkes bir kurtuluş istiyor. Seçim akşamı herkeste bir kurtuluşun sevinci vardı. Vatandaşlarımıza bu gururu yaşattığımız için çok mutluyum. Ben bana oy veren vermeyen bütün Manisalıların 1,5 milyon insanın büyükşehir belediye başkanıyım. Ayrıştırmadan, hangi partiye oy verirse versin herkese eşit ve adil hizmet gelecek Manisa’mızda. Bizde eşitlik ve adalet olmazsa olmazdır. Bunu icraatlarımızda da çok kısada göreceksiniz. Manisalılar CHP ile birlikte sosyal belediyeciliği Manisa’da çok net bir şekilde görecek.  Vatandaşlarımız 5 yıl içinde benim attığım oy helal olsun diyecek. Çok güzel yarınlar her zaman bizlerin olacak. Gelecek nesillere bırakacağımız bir şehir olacak. Artık özenilen bir Manisa olacağız. CHP’nin Manisa’da iktidar olması hayaldi. O hayali gerçekleştirdik. Bu hayalin artık icraata dökme zamanı geldi. Mazbatamızı aldıktan sonra ilk günden başlayarak kollarımızı sıvadık. Belediyelerimiz halkın evi olacak. Sadece Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde değil kazandığımız ve kazanamadığımız bütün ilçelerde bu hizmetleri göreceksiniz. Bütün vatandaşlarımızın sosyal belediyeciliğin hizmetlerini götüreceğiz” diye konuştu. 

“BİZİM BİLE HAYAL EDEMEDİĞİMİZ FARKI VATANDAŞ BİZE HEDİYE ETTİ”

Seçimleri yüzde 28 civarında bir farkla kazandığını ifade eden Zeyrek, böyle bir fark beklemediklerini belirtti. Zeyrek, yalan haberlerin, anketlerin hiçbir yerde geçerliliğinin olmadığını kaydetti. Zeyrek, Manisa’nın kazanılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak,
   “Genel başkanımıza Manisa’dan ayağı topal bir şekilde göndermedik.  Seçim akşamı genel başkanımızla konuşurken çok mutluyduk. Seçim bitti şimdi bu mutluluğu perçinleme vaktidir. Bu zaferi taşıma vaktidir. Zafer tamam sıra hizmet vaktinde. Mazbatayı alır almaz bütün herkese hizmete götüreceğiz. Genel başkanımızın programı uygunsa mazbata törenine gelecek. Benim ün büyük hayallerimden biri Manisa Büyükşehir Belediye binasına ilk başta Genel Başkanımızın girmesi, ardından ben, il başkanımızın, milletvekillerimizin, girmesi. O fotoğrafı vermek benim en büyük hayallerimden biridir. Mecliste çoğunluk CHP’de olacak. hizmetsizliğin bahanesi olmayacak. Ankara tarafından projelerimizi engelleyecek olanlar olabilir. Ama Genel Başkanımızın Manisalı olması işlerimizi daha da kolaylaştıracak. Engelleyen olursa bunu kamuoyuna açıklayacağız” dedi. 

“BAŞKAN ERGÜN’E 610 MİLYON LİRALIK SUÇLAMA” 

Eski Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kendi şahsi talebi doğrultusunda, keyfi bir şekilde yapılmak istenen ödemeler hakkında yetki aşımının olduğu, ödemelerin ilgili personellere görevden alınma tehdidiyle zorla yaptırmak istediği iddiası, Manisa’da gündem yarattı. Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili ihbarda bulundu.
Henüz mazbatasını almayan Manisa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, konu ile ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir ihbarda bulundu. 2024/531 esas sayılı ihbar numaralı dosyaya istinaden savcılık makamınca soruşturmaya başlandığı öğrenildi. Seçimleri kaybeden Cengiz Ergün’ün belediyeye gidip, zorlama ve baskı yoluyla başka kişilere ödeme yaptırmaya çalıştığını dile getiren Başkan Zeyrek, “Şu anda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasında bulunan paraları başka kişilere bir şekilde ödeme yapmak istiyor. Bu ödemeleri yapmak istediğinde, öncelikle MASKİ 130 Milyon TL, Büyükşehir Belediyesi’nden de 480 Milyon TL karşı tarafa ödeme yapmak istiyor. Mali İşler Daire Başkanı bu ödemeye imza atmak istemedi. Muhasebede çalışan arkadaşlar da bu ödemeye imza atmak istemediler. Kendilerine dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum. Ancak Cengiz Ergün bu kişileri çağırdı ve görevlerinden aldı. Daha sonra bu görevi 4 farklı kişiye tebliğ etti. O 4 kişi de bu belgeye imza atmak istemedi. Onlara da bu duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Başka bir çıkar yol bulamayınca Genel Sekreter Yardımcısını dün akşam itibariyle Mali İşlere atama yapmak istedi. O kişiye imza attıracaktı. O kişi ilk başta bunu kabul etti ama bunun yasal sorumluluğunu görünce o da imza atmak istemedi. Bu sabah itibariyle de muhasebe birimindeki hiçbir arkadaşımız işe gelmeyerek Cengiz Ergün’ün bu usulsüz işlerine ortak olmak istemediler.” dedi. 

ERGÜN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na, konuyla ilgili ‘görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik’ iddiası olan dilekçemizi sunduk. Savcılık dilekçemizi kabul etti. Yangından mal kaçırırcasına bu ödemeyi yapma isteğinin neden olduğunu gerçekten anlayabilmiş değiliz. Yarın mazbatamızı alıp göreve geleceğiz. Göreve geldikten sonra faturalarımızı açıp inceleriz, eğer gerçekten yapılması gereken bir ödemeyse tabi ki yaparız. Kimseyi mağdur etmeyiz. İlk gün söz verdiğimiz gibi Artık ranta değil halka hizmet edeceğiz. Halkımızın parasına nasıl ki göreve gelmeden sahip çıktıysak, görevim boyunca devletimin parasına, halkımın parasına kendi paramdan daha çok sahip çıkacağım. Halkımın parasının bu şekilde hiç edilmesine asla ve asla izin vermeyeceğim. Geçmişe dönük de bu tip usulsüzlükler varsa bunların da karşısında dimdik duracağım.” 

“MANİSA FK’YA 5 NİSAN’A KADAR BELEDİYE TESİSLERİNİ BOŞALTMA SÜRESİ VERİYORUM”

Manisa Futbol Kulübü ilgili de konuşan Ferdi Zeyrek, “Manisa FK, belediyenin tesislerini, otobüsünü, benzinini kullanıyor. Dün akşam Manisa FK'nın sahibine de ilettim. Cuma sabahı itibariyle Manisa Büyükşehir Belediyesi çıkmalarını istiyoruz. Cuma sabah itibariyle Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ekslerinden çıkmalarını istiyorum. Alt ligdeki çocuklarımızın ve onların ailelerinin bütün emanetleri bende en ufak bir kaygıları olmasın. Çocukları hatta daha iyi imkanlarla birlikte onları kucaklayacak bir Abileri geliyor. Basketbol takımımız devam edecek. Pazar günü play-off için çok önemli bir maç var oraya gideceğiz. Manisa FK artık belediye tesislerini kullanmayacak” diye konuştu.

BAKIRLIOĞLU VE BAŞEVİRGEN’DEN DE SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ 

CHP Manisa Milletvekilli Bekir Başevirgen, Manisa’da CHP’yi zafere taşıyan Manisalılara, CHP örgütüne teşekkür etti. Başevirgen,
    “Bu zafer çok önemli. 2019 yılında 4 belediyemiz vardı. Onlar halkçı belediyeciliği, sosyal belediyeciliği getirdi. Şimdi 14 belediyemiz var. Başta Ferdi başkanımız olmak üzere 14 belediyemizle halkımızla el ele gönül gönüle olacağız. Hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi. 
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 31 Mart akşamı bütün Türkiye’nin Manisa’yı konuştuğunu söyledi. Bakırlıoğlu, Manisa’da 12 ilçe belediyesi kazanmayı beklerken 14 belediye kazandıklarını ifade ederek, büyükşehir belediyesini de kazandıklarını kaydetti. Bakırlıoğlu, büyükşehirde yüzde 58’lik oyla Türkiye’de Ankara ve Mersin’den sonra en fazla orana ulaştıklarını açıkladı. Bakırlıoğlu, bu başarıda emeği geçen başta Genel Başkan Özgür Özel ve il başkanı olmak üzere herkese teşekkür etti.