Haber: Hülya Kılınç

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevinde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin hakkında verdiği kararın TBMM'de Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın okumasıyla düşürüldü.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yaptığı açıklama ile Anayasa hiçe sayılarak Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. 


Yaşanan bu durumu mevcut iktidarın kanun tanımazlığı olarak ifade eden Özalper açıklamasında şu görüşlerini dile getirdi “Bu durum, mevcut iktidarın kanun tanımazlığını; kendisini her türlü yasanın, her türlü kuralın üstünde gördüğünü bir kez daha gözlerimizin önüne sermiştir. Daha önce yaptığımız açıklamalarla Anayasa’nın ve Anayasa Mahkemesinin yok sayılmasının; ülkemizde hiçbir bireyin hukuki güvencesinin olmadığı anlamına geldiğini Cumhuriyet Halk Partisi olarak defalarca vurgulamıştık. İktidarı defalarca kez uyarmıştık. Hukuk Devleti ilkesinin, milli iradenin, seçme ve seçilme hakkının yasama organı kanalıyla ilga edilmesinin önünde bizler varız, Cumhuriyet Halk Partisi var demiştik. Çünkü Anayasa ve Anayasa Mahkemesi yalnızca Can Atalay’ın güvencesi değil, bugün ona kastedenler de dahil olmak üzere tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının güvencesidir. 


“DİRENECEĞİZ, MÜCADELE EDECEĞİZ”


Ancak geldiğimiz bu noktada yaşanan olaylar, iktidarın “Anayasayı yok etme” konusunda ne denli kararlı olduğunu bize göstermiştir. Genel Başkanımız Özgür Özel’in de dediği gibi, “Anayasa olmazsa devlet olmaz. Anayasa'yı yok sayanlar bugün Can Atalay'a, Hatay'a ama yarın herkese tehdittir. Bu darbe girişiminin karşısında Anayasa'yı korumak her vatandaşın vatandaşlık görevidir. Direneceğiz, mücadele edeceğiz.” Cumhuriyet Halk Partisi olarak; halkın, hakkın, hukukun, Anayasanın ve yasaların her daim savunucusu olduk ve olmaya devam edeceğiz.”