Yapı malzemeleri firması Tekzen’de çalışan birçok işçi seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. Tekzen firması mağazalarını birer birer kapatırken geride tazminatları ve aylıkları ödenmeyen yüzlerce emekçi bıraktı. Tekzen mağazalarında, işten çıkarılan çalışanların tazminatlarının ve geriye dönük ödenmeyen maaşlarının hâlâ yatırılmadığı öğrenildi. Sosyal medya üzerinden seslerini siyasi parti temsilcilerine duyurmaya çalışan Tekzen emekçilerinin bir kısmı da Manisa’dan seslerini duyurmaya çalışıyor.

CHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Semih Balaban, Manisa’da yaşayan Tekzen mağduru Emel Gülyüz’ü ziyaret ederek yaşadığı sıkıntıyı ve taleplerini dinledi.

“3 AYDIR TAZMİNATIMI ALAMIYORUM”

Tekzen firmasında 10 yıl 6 ay çalıştığını ve geçtiğimiz 3 ay önce tek taraflı işten çıkartıldığını dile getiren mağdur Emel Gülyüz, bu zamana kadar hala tazminatını alamadığını ifade etti.

Tekzen yetkililerine seslenen mağdur Emel Gülyüz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “10 yıl 6 aydır Tekzen Yapı Market’te çalıştım. 8 Aralık’ta tek taraflı feshim yapılarak işten çıkışım verildi. İşten çıkışımın verilmesinin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen tazminatımı alamıyorum. Benim gibi 3 aydır tazminatını alamayan işten çıkarılmış arkadaşlarım olduğu gibi çalışan arkadaşlarım da maaşlarını alamıyorlar. Ancak Tekzen Yapı Market 3 aydır bizi oyalamak için sürekli gerekli dönük maaşlarımızı ve tazminatlarımızı vereceklerini belirten mesaj atsa da ortada ne tazminat var ne de maaş. Tekzen yetkililerinden hala ses yok.  Benim gibi 800 arkadaşım daha mağdur. Tekzen Yapı Market A.Ş. yetkililerine mağduriyetimizin giderilmesi konusunda bir kez daha sesleniyorum. Bizim haklarımızı verin. Giderek artan hayat pahalılığında ayakta durmak çok zor. Bir an önce bizim tazminatlarımızı ve maaşlarımızı versinler.”

SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Tekzen mağduru Emel Gülyüz’ünün sıkıntılarını dinleyen CHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Semih Balaban ise yaşanan sorunu çözüme kavuşuncaya kadar takipçisi olacaklarını dile getirerek, “Mağazalar zinciri olan Tekzen bir bir mağazalarını kapatırken, geride yüzlerce insanı mağdur ediyor. İşten çıkartılanlar tazminatlarını alamıyor, açık olan mağazalarda çalışan işçiler ise 3 aydır maaşlarını alamadıklarını söylüyor. Her zaman söylediğimiz gibi nerede bir mağduriyet varsa, nere de bir vatandaşımız mağdur oluyorsa yanlarında olmaya devam edeceğiz. Tekzen’in mağdur işçileri ile de dayanışma içinde olarak bu sürecin yakından takipçisi olacağız. Ekonomik sıkıntıların zor olduğu bu dönemde Tekzen çalışanlarının yaşadığı mağduriyetin bir an önce çözüme kavuşturulması çağrısında bulunuyoruz.”

CHP’Lİ BALABAN’A BİRÇOK İLDEN MAĞDURİYET MESAJLARI

Emel Gülyüz’ün ziyaretinden önce CHP’li Balaban’a Türkiye’nin bir çok ilinden Tekzen firması mağdurlarından mesajlar yağdı. Mesajlarda bir çok vatandaş Tekzen konusunda yaşadığı mağduriyeti dile getirerek, seslerinin kamuoyunun duyurulması talebinde bulundu.

CHP’li Balaban’a Türkiye’nin bazı illerinden Tekzen mağdurlarının attığı bazı mesajlar şöyle :

“Şanlıurfa'dan yazıyorum size. Tekzen mağaza personeliyim deprem bölgesi ve mağduriyetini yaşayan bir personel olarak bu kadar nakit ihtiyacımızın olduğu dönemde şirket tarafından bir nevi mobing sayılacak şekilde maaşlarımız ödenmiyor. Muhatap bulamıyoruz. Aralık ayında işten çıkan arkadaşlarımızın tazminatları hala ödenmedi. Bize daha önce verilen hiçbir vaat yerine getirilmedi. Bu süreçten dolayı yardım ve desteklerinizi bekliyoruz.”

“Zonguldak Ereğli̇ den yazıyorum. 11 yıldır bu şirkette çalışıyorum. Görevim reyon şefi 2 çocuk babasıyım. Sıkıntılar çok büyük. Ocak maaşından 4 bin 400 TL yatırdılar. Gerisini yatıracağız diye mail atıp bir daha da yatırmadılar. Şubat maaş günü geldiğinde ise yönetim ‘Şubat maaşlarınıza zam yapılmış olup bu şekilde yatırılacaktır’ diye bizlere email atmalarına rağmen halen yatan bir maaş olmadı. İşten çıkan arkadaşlar ise yaklaşık 3 aydır tazminat beklemektedir. Maaşlar ve tazminat konusunda kimlerle irtibata geçmeye çalışsak da bir netice alamadık. Şirkette herkes sanki ölü taklidi yapıyor kimseye ulaşılamıyor. Ulaşabildiklerimiz ise bizlere kesin bir cevap veremiyor. İnanın şuanda herkes çok zor durumda. Bankalar olsun faturalar olsun her şey duruyor. Telefonlar ise alacaklılardan dolayı susmuyor. Bize destek olun, sesimiz olun”

 “Tekzen mağduru olarak Denizli'den yazıyorum. Aralık ayında çıkışı verilen arkadaşlarımızın tazminat ödemesi, çalışmaya devam eden personellerin de iki aydır maaş ödemeleri yapılmıyor. Geçmiş dönemlerde verilen vaatlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Merkezde muhatap bulamıyoruz ve hiçbir açıklama yapılmıyor. Destek bekliyoruz.”