Haber: Fatoş Erdoğan

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın AKP iktidarının eserleriyle oluşturduğu gezici #muazZAM Sergi Eyüpsultan Kaymakamlığının aldığı karar doğrultusunda yasakladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekilleri Ali Gökçek, Mustafa Sarıgül, Yüksel Mansur Kılıç, Suat Özçağdaş ve çok sayıda partilinin katılımıyla Eyüpsultan Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. 

2-75

 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın "MuazZam Bir Sergi" adıyla hangi ürüne ne kadar zam geldiğini örneklerle anlattığı gezici sergiye, Eyüpsultan Kaymakamlığı tarafından "güvenlik yönünden sakıncalı" olduğu gerekçesiyle yasak getirildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekilleri, CHP Eyüp İlçe Örgütü ve çok sayıda partili yasak kararını protesto etti. Basın açıklaması sonrasında Eyüpsultan Meydanı’nda esnaf ziyaretinde bulunan Canan Kaftancıoğlu ve Milletvekilleri #MuazZam sergisi broşürlerini halka dağıttı.

Canan Kaftancıoğlu'nun basın açıklaması şöyle:  

"Değerli milletvekillerimizle birlikte bugün Eyüp meydanında bir araya geldik. Siyasetin görevi nedir değerli arkadaşlar? Siyasetin görevi vatandaşla bir araya gelmek, vatandaşı dinlemek, vatandaşın. Dertlerine derman olmak için ne yapacağınızı aktarmak ve vatandaşın dertlerine çözüm bulmak için çalışmaktır. Ve bunun hep söylediğimiz gibi olmazsa olmazı vatandaşımızla bir araya gelmektir. Ve siyasetin gündemi, aynı zamanda vatandaşın derdi neyse olur.

Ve biz İstanbul'da İstanbul örgütü olarak yaklaşık bir buçuk ay öncesinde bugüne kadar olduğu gibi vatandaşın asıl gündeminin hangi ilçede olursa olsun, hangi mahallede yaşarsa yaşasın, hangi sosyal sınıf ve kimlikte olursa olsun vatandaşın gündeminin zamlar olduğunu, kendisini çarpan zamlar olduğunu görüp son zamanlarda şiddet artan zamlara karşı AKP iktidarı döneminde AKP'nin eserleriyle oluşturduğumuz muazzam bir sergi adı altında bir çalışma başlattık ve İstanbul'un bütün sokaklarına, ilçelerine, bütün mahallelerine giderek AKP'nin eserleriyle oluşturduğu zam sergisini vatandaşlarımızla buluşturmaya başladık.

Ve bizler örgütümüzle birlikte vatandaşlarımıza aslında... Zamların nasıl olduğunu ve neden kaynaklandığını bunun sonucunda bu kötü sürecin gidişatında çözümü yine vatandaşımızın kendisi olduğunu anlatmaya başlamışken bugün Eyüpsultan ilçemizde kaymak. bizim bugün burada yapacağımız muazzam bir sergi isimli çalışmamızın bu bölgede konuşlanmasına ve sabitlenmesine izin vermedi.

Ve yasaklamadaki bir cümleyi izninizle sizinle paylaşmak. Bu arada şunu söyleyeyim. Muazzam bir sergi isimli çalışmamı şu ana kadar yaklaşık on bir ilçede vatandaşlarımızla buluştu. Şu ana kadar herhangi bir problem yaşanmadı. Ne. bugün Eyüp Sultan Kaymakamlığı işgüzarlıkla yasaklama kararını çıkardı. Burada deniliyor ki uzun uzun oluşturmayacağım. Insan kalabalığı. Oluşturdu ve bu kalabalıkta açılması planlanan serginin güvenlik yönünden sakıncalı olduğu değerlendirilmekte olup AKP iktidarının eserleriyle oluşturulan Gezici muazzam adı altında.

3-60

Planlanan her türlü etkinlik kaymakamlık makamının şu şu tarihi olurları ile Eyüpsultan ilçesi genelindeki tüm alanlarda yasaklanmıştır. Hani olur ya bu meydanda kaymakam geçerli. Bizlerin de söylediğinde kabul edebileceği bir mazereti vardır kiyasaklamaya gerek yoktur, söylenir. Biz de bunu dikkate alırız. Kabul edilir. Hayır.... Eyüp Sultan sınırları içindeki hiçbir yerde bu. sabitleyemezsiniz. Daha doğrusu siz vatandaşla bir araya gelemezsiniz diyorlar. Diyorlar da sonuca bakacağız.

Biz ne yapacağız Cumhuriyet Halk Partisi olarak? Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugüne kadar. Yaptığımız gibi bugünden sonra da İstanbul'un bütün pazarlarında, bütün pazarlarında muazzam bir standımızla kurduğumuz vatandaşın derdiyle dertlenip. Zamlarım vatandaşı nasıl çarptığını vatandaşımızla sohbet edip hemhal olup çözümün yine vatandaşta olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Ve yine aracımız şu anda sizler burada sizinle konuşurken buraya almadık. aracımız. Şu anda Eyüp Sultan sokaklarında dolaşıyor.

Zamların sebebini ve bu zamlara nasıl çözüm alınacağını anlatıyor. Ve seçimden öncesi elli gün ve bugünkü elli gün arasında geçen sürede fiyatları. Nasıl arttığını vatandaşlarımızla paylaşıyor. Ve biz de örgütlerimizle birlikte milletvekillerimiz, bütün yöneticilerimizle birlikte vatandaşlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Hiçbir şey ama hiçbir şey biz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşın yanında olmamızı, vatandaşımızın derdiyle dertlenmemizi önüne geçemeyeceği gibi çarenin yine vatandaşta olduğunu vatandaşlarımızla birlikte paylaşacağız. ve bu kötü gidişatı hep birlikte dur diyeceğiz.

Son bir şey söylemek isterim bu yasak kararına olan kaymakama ya da aldırtanlara, değerli arkadaşlar bir genel seçim geçirdik biliyorsunuz. Yalan, iftira,. propaganda sahte afiş ve sahtekarlık sahte videolar diz boyu gitti. O dönemlerde müracaat etmemize rağmen sahte broşürleri, sahte afişleri yasaklamayanların yapılan sahteliğe göz yumanların bugün sadece gerçekleri anlattığımız vatandaşın belini büken zamları vatandaşla paylaştığımız bu çalışmamıza engel koyanların takdirini de yine halkımıza  bırakıyorum.

Şimdi biz milletvekillerimizle ve örgütümüzle birlikte sokaktaki vatandaşlarımızla, esnafımızla hatta burada aracın girmesine engel olan güvenlik güçlerine de selam vererek onlara bu zamların sebebini ve bu zamlar sonucunda çektikleri sıkıntıların çaresinin yine kendilerinde olduğunu ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim her zaman vatandaşın yanında olduğumuzu tekrarlayacağız diyorum.

Her birinize çok teşekkür ediyorum katıldığınız için, basın açıklamamıza. Ayrıca eee bugün İstanbul'da bulunan, yarın genel başkanımızı Erzincan'da karşılayacak olan eee. Erzincan Milletvekilimiz Sayın Mustafa Sarıgül'e de özel olarak teşekkür ediyorum. Hem Erzincan halkının yanında olurken bugün İstanbul'da Eyüpsultan Meydanı'nda da bizi yalnız bırakmadığı için İstanbul milletvekillerimizin. ve birlikte kendisine de sonsuz teşekkür ediyoruz"

4-41