EGEPRESS'te yer alan habere göre, 24 Eylül tarihinde gerçekleştirilen CHP Manisa 38’nci Olağan İl Kongresinde delegelerin oylarıyla il başkanlığına seçilen ve ‘Ayrıştırıcı değil, yapıcı ve birleştirici bir siyaset’ anlayışıyla hareket edeceklerinin sözünü veren partinin yeni il başkanı Ferdi Zeyrek, partinin önceki dönem il başkanlarıyla bir araya gelerek önümüzdeki yerel seçimler için fikir alışverişinde bulundu.

chp-eski-il-baskanlari


 

CHP İl Başkanı Ferdi Zeyrek başkanlığında il başkanlığı birasında gerçekleştirilen toplantıya partinin önce dönem il başkanları Semih Balaban, Ali Kuyumcu, İsmail Çalışkan, Halil Tokul, Mustafa Temiz, Mustafa Ada, Hasan Cahit Kaplan katıldı.


 

Toplantı sonrasında sosyal medyada yer alan fotoğraf kareleri ‘İşte Manisa’da özlenen tablo’ olarak değerlendirildi.


 

Toplantıda CHP İl Başkanı Ferdi Zeyrek ve önceki dönem il başkanları önümüzdeki yerel seçimlerde birlik ve beraberlik içerisinde neler yapılması gerektiği, belediye başkan adaylarının nasıl belirlenmesi, adaylık sürecinin nasıl olacağı konularında fikir alışverişinde bulundular.


 

KIRGINLIKLARI UNUTUP TEK VÜCUT OLACAĞIZ”


 

Partinin önceki dönem il başkanlarıyla gerçekleştirilen toplantıyla ilgili değerlendirmede bulunan CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, 24 Eylül tarihinde gerçekleştirilen gergin kongrenin artık unutulduğunu ve partide artık küskünlük döneminin biteceğini ifade etti.


 

CHP İl Başkanı Zeyrek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gergin bir kongre sonrasında herkes parti içinde küskünlüklerin artacağını, kırgınlıkların devam edeceğini zannediyordu. Ancak böyle bir durum yok. Biz kongrede söylediğimiz gibi ayrıştırıcı bir siyaset anlayışı değil, küskünlerin bir araya getiren yapıcı ve birleştirici bir siyaset anlayışı izleyeceğiz. CHP Manisa’da artık yeni bir dönem başlıyor. CHP Manisa artık tek vücut oluyor. Kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimi bir kenara bırakıp partimizi Manisa’da yerel iktidara taşımak amacıyla önceki dönem il başkanlarımızla verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Önceki dönem il başkanlarımızın tecrübelerinden yararlanarak neler yapabileceğimizi masaya yatırdık. Fikir alışverişinde bulunduk. Belki CHP Manisa tarihinde ilk defa önceki dönem il başkanlarıyla böyle bir toplantı gerçekleştirdi. Biz iktidar partisi gibi ayrıştırıcı bir siyaset anlayışı içinde olamayız. Biz bütünlüğü sağlayıp, birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam etmek zorundayız. Gerçekleştirdiğimiz toplantı ile bunun ilk adımını attığımıza ve önümüzdeki süreçte bir bütün halinde partimizi yerelde iktidar yapmak için hareket edeceğimize inanıyorum. Artık kırgınlıklarımızı unutup tek vücut olacağız”


 

ANKETLERDE 11 İLÇEDE ÖNDEYİZ”


 

CHP’nin yerel seçim çalışmalarına partisinin 4-5 Kasım tarihinde yapacağı olağan kurultay sonra hız verileceğinin altını çizen CHP Manisa İl Başkanı Zeyrek, yerel seçimler için kentin 17 ilçesinde yapılan anket çalışmasında CHP’nin 11 ilçede önde olduğunu dile getirdi.


 

CHP’nin şuan mevcut olan 4 belediye sayısını önümüzdeki yerel seçimlerde artıracaklarını söyleyen il başkanı Zeyrek açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi: “CHP’li 4 belediyemizde vatandaşlarımız sosyal belediyeciliğin ne demek olduğunu geçtiğimiz beş yıllık süreçte çok iyi anladı. Hedefimiz kentimizde daha çok ilçemizi CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile tanıştırmak. Çünkü çok büyük hayallerimiz ve çok büyük projelerimiz var. Partimiz tarafından yerel seçimler için yapılan anket çalışmasında şuanda 11 ilçede öndeyiz. 11 ilçe demek büyükşehir demek. Büyükşehir olmak üzere bir çok ilçemize partimizin 6 oklu bayrağını dikeceğiz. Çünkü bizde bu güç var. Bütünleşerek önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’ye Manisa’da büyük bir zafer kazandıracağız.”