Haber: Hülya Kılınç

CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı 4. Olağan İlçe Kongresi Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ İkiz Kuleler Konferans Salonunda yapıldı. 25 Ocak 2020 tarihinden beri ilçe başkanlığı görevini sürdüren Hakan Gürtunca, tek listeyle gerçekleşen kongrede tekrar başkan seçildi. 

WhatsApp Image 2023-08-27 at 18.16.30

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, kongrede yaptığı konuşmada  3,5 yılı aşkın süredir partiyi, şehre hizmet verdiklerini ifade ederek şunları söyledi “Görev süresi boyunca meydana gelen pandemi, orman yangınları, birçok ilimizde yaşanan deprem felaketleri ve sayamadığımız birçok olumsuzluklara rağmen halkımızın yanında olmaya çalıştık. Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler İlçe Örgütü olarak halkımızın sorunlarını dile getirip çözüm önerilerimizi hem yerelde hem de ülke çapında defalarca gündeme getirdik. Göreve geldiğimiz günden itibaren katılımcı, demokratik ve dinamik bir örgütlenme anlayışı ile hareket ettik. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve lise komisyonlarımızla istişare halinde olduk” 


“7 AY SONRA ŞEHZADELER BELEDİYESİ'Nİ ALACAĞIZ”


Seçimlerde oy oranını en fazla artıran ilçe olduklarını vurgulayarak aynı zamanda parti üye sayısını da artırdıklarını kaydeden Gürtunca, AKP'nin kalesi olarak kabul edilen Şehzadeler’de AK Parti ile oy oranı farkını 1 puanın altına indirdiklerinin de altını çizdi.   2018’de yüzde 23,93 olan CHP’nin oy oranını yüzde 5,36 artırarak 2023’te yüzde 29,29’a çıkardıklarını  kaydeden Gürtunca,  kongreye katılan delegelere seçimlerde elde edilen oy oranlarını tablolarla anlattı.  7 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlere işaret eden Gürtunca, Şehzadeler Belediyesi'nin burçlarına altı oklu bayrağı dikerek, ilçeye halkçı belediyeciliği hediye etmek istediklerini dile getirdi. 

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Hakan Gürtunca, delegelerin oylarıyla yeniden başkan seçildi. Kongreye CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan, CHP eski il başkanlarından Semih Balaban, eski milletvekilleri, eski il başkanları ve partililer katıldı.