Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in yaptığı açıklamalar siyasi partileri harekete geçirdi. Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı ile ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddialarında bulunmuştu. Siyasi partiler söz konusu iddiaları yargıya taşıdı.

CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki CHP heyeti, Ankara Adliyesi’ne gelerek iddialara ilişkin suç duyurusunda bulundu. Erkek, adliye önünde yaptığı açıklamada savcıları göreve çağırdı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Ankara Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulundu.

TAŞKESENLİOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan söz konusu iddialar ile ilgili AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, twitter hesabından açıklamada bulundu. Taşkesenlioğlu yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada şahsımı hedef alan mahrem görüntülerle ilgili şu açıklamayı yapmak zaruri olmuştur. Kendi mahrem evimde, başım açık şekilde Ünsal Ban tarafından gizli çekilen görüntülerim kişisel ve aile mahremiyetim hiçe sayılarak milyonlara servis edilmiştir. Son derece çirkin ve gayriahlaki şekilde yayınlanan söz konusu görüntülerle kadına karşı şiddetin en ağır şekline maruz bırakılmış bulunmaktayım. Söz konusu şahsiyetin boşanma sürecinde kendini haklı konuma getirebilmek için olmadık yollara başvurduğu görülürken, tartışmanın öncesi ve sebebinin ne olduğu bilinmeden bir kurgu üzerinden servis edilen bu görüntüler toplum nezdinde beni küçük düşürüp itibarımı lekelemeyi hedef almıştır” ifadelerine yer verdi.