CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tekirdağ Hayrabolu'da düzenlenen Buğday Mitingi'nde yaptığı konuşmada, açıklanan buğday taban fiyatının yetersiz olduğunu belirterek, "Bu fiyat çiftçimizle alay etmektir. Buğday fiyatı kesinlikle 15 liranın altında olmamalıdır" dedi. Özel, buğdaya yapılan yüzde 10 zammı eleştirdi ve bunun tweet atarak duyurulmasına tepki gösterdi.

HP lideri, şöyle konuştu:

"Çiftçiye bu hesap doğru gelmez, bu hesap tutmaz. Bu borçlar ödenmez, bu iş böyle yapılmaz. Çiftçiye bunu yaparsanız 'bu memleketin beli doğrulmaz' dedim. Gecenin 11.30’nda tweet atıyorlar. Tweet atarak fiyat verenlerin mazot yüzde 110 artmışken, gübre yüzde 35 artmışken bütün masraflar ikiye katlamışken buğdaya yüzde 10 zam verenlere, bunu da tweet atarak söyleyenlere yazıklar olsun."

Özel, çiftçilerin traktör konvoyuna katılarak destek verdi. Çiftçilerin mevcut taban fiyatlardan memnun olmadığını belirtti ve bu durumun çiftçinin borçlarını ödemesine yetmeyeceğini söyledi.

Konuşması sırasında dolu yağışı başlayınca Özel, mitingi kısa kesmek zorunda kaldı. Katılımcılar, doludan korunmak için kapalı alanlara sığındı.