Seyrantepe'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası'nın civarında 6 Nisan’da ateş açılmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilmişti. Adliyede Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden, olay sırasında araç içerisinde bulunmayan fakat gözaltında alınan A.Ö. isimli kişi serbest bırakılmış ve araç içerisinde bulunan F.E.E., A.P. ve B.Ö. isimli şüpheliler ise adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk edilmişti.

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, havaya ateş ettiği tespit edilen ve bu süreçte yakalanamayan E.D. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti.

Mahkeme, F.E.E., A.P. ve B.Ö.'nün yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkeme, ayrıca savcılığın talebi doğrultusunda, CHP İştanbul İl Binası önünde ateş eden E.D. hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.