Haber: Murat Mutlu

6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrasında en büyük yıkımın olduğu Hatay’ın Antakya İlçesi’ne bağlı Dikmece Mahallesi’nde gerçekleştirilen kamulaştırma eylemi sonrasında bölgeyi ziyaret eden CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Halkın mağdur edilmemesi için, aynı zamanda zeytinliklerimizin ve ekili arazilerimizin üzerinde konut yapılmaması için hem mecliste, hem de bakanımızla konuşmalar yaptık. Biz askerimizle halkımızın karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Asker bizim askerimiz, halk da bizim halkımız.” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Antakya İlçesi’ne bağlı Dikmece Mahallesi’nde tapuları elinde bulunan vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen kamulaştırma eylemi sonrasında bölgede bulunan vatandaşları ziyaret etti. 

"HALKIMIZIN YANINDA, HALKIMIZIN SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Gerçekleştirilen ziyarette vatandaşları bilgilendiren CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur yaptığı konuşmada, “6 Şubat’ta büyük bir felaket yaşadık. Bu felaketin hala yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Biz mecliste her gün Hatay’ı konuşuyoruz. Hatay’ın sıkıntılarını, problemlerini, özellikle de Hatay’ın ‘Özel Afet Bölgesi’ ilan edilmesi için her gün bu konuşmaları yapıyoruz. Dikmece’de de ilk günden bu yana halkımızla birlikte olduk. Sıkıntılarımız var. Ben TOKİ Başkanı ve Çevre Bakanı ile defalarca görüştüm. Projede birçok tadilatlar oldu. Biz bunların sadece halkın mağdur edilmemesi için aynı zamanda zeytinliklerimizin ve ekili arazilerimizin üzerinde konut yapılmaması için hem mecliste, hem de bakanımızla konuşmalar yaptık. Biz askerimizle halkımızın karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Asker bizim askerimiz, halk da bizim halkımız. Bundan dolayı konuşarak ve diyalog yöntemiyle sorunları çözmek istiyoruz. 4 tane kardeşimiz gözaltında ve yaptığımız görüşmeler neticesinde serbest bırakılacaklar. Bu konunun hassas olduğunu devlet büyüklerimizle paylaştım. Bizler başta Dikmece olmak üzere diğer mahallelerde de buna benzer olaylar için çalışmalarımızı yapıyoruz. Halkımızın yanında, halkımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle 6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrasında hepiniz geçmiş olsun diliyor, halkımızın gösterdiği bu mücadeleyi devam ettirmelerini diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.