İsrail ile Hamas arasında 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin ardından başlayan çatışmalar sürüyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 311'e yükseldi.  İsrail’in saldırılarında öldürülenlerin sayısı ise son 24 saatte 195 artarak 21 bin 110’a yükseldi, saldırılarda 55 bin 243 kişi yaralandı

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada Gazze'deki yeni kayıplarına ilişkin bilgi verildi. Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda biri subay 3 askerin daha öldürüldüğü ifade edildi. İsrail ordusunun son verilerine göre, Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen İsrail askerlerinin sayısı,164'ü karadan işgal sürecinde olmak üzere 498'e yükseldi.

Ürdün'de Gazze'yle dayanışma için başlayan İsrail boykotu yerli ürünlere ilgiyi artırdı Ürdün'de Gazze'yle dayanışma için başlayan İsrail boykotu yerli ürünlere ilgiyi artırdı

***

Asgari ücrette son dönemeç...

Asgari ücretin bugün açıklanması bekleniyor. Bugün yapılan toplantıda Türk-İş, “yolun sonuna geldik. Cumhurbaşkanı ile görüşüp rakamı söyleyeceğiz” açıklaması yaparken geri sayım devam  ediyor”

Beştepe'de kritik "asgari ücret" zirvesi Beştepe'de kritik "asgari ücret" zirvesi

***

Reisi bu kez Türkiye'ye gelecek

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Bakıri, Reisi'nin ocak ayının ilk haftasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtti. Reisi'nin ziyareti sırasında Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin de düzenlenmesi bekleniyor.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Türkiye ziyaretini iptal etme gerekçesi belli oldu İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Türkiye ziyaretini iptal etme gerekçesi belli oldu

***

İYİ Parti'nin adayları merak konusu

İYİ Partili kurmaylar, Genel Başkan Meral Akşener’in yapacağı il ziyaretleri ve grup toplantılarında adayları hızla açıklayacağını ve Büyükşehirlerdeki adayların ise yılbaşından sonra açıklanacağını söyledi.

Ürdün'de Gazze'yle dayanışma için başlayan İsrail boykotu yerli ürünlere ilgiyi artırdı Ürdün'de Gazze'yle dayanışma için başlayan İsrail boykotu yerli ürünlere ilgiyi artırdı

***

Starbucks gündemi sürüyor...

TGRT Haber'de ekrana Starbucks bardağı ile çıktığı için işine son verilen Meltem Günay, sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Günay, "Vereceğim en samimi cevap; insanım. Bardağı orada unuttum. Hepsi bu" diye yazdı.

Starbucks bardağı ile yayına çıkan Meltem Günay'ın işine son verildi Starbucks bardağı ile yayına çıkan Meltem Günay'ın işine son verildi

***  

Yaşar Okuyan için Meclis'te tören...

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında yaşamını yitiren eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan için TBMM’de tören düzenlendi.

Cenaze törenine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 7. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, eski TBMM Başkanları Hikmet Çetin, Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, eski bakanlardan Hikmet Sami Türk, Enis Öksüz ve Ufuk Söylemez, çok sayıda milletvekili ve eski siyasetçi ile ailesi ve yakınları katıldı.

Yaşar Okuyan kimdir? nerelidir? Yaşar Okuyan kimdir? nerelidir?

***

İşkenceci askerin ismi okuldan kaldırıldı

Buca'da bir okula verilen "Esat Oktay Yıldıran" ismi, gelen tepkiler üzerine kaldırıldı.

Okula verilen 'Esat Oktay Yıldıran' ismi kaldırıldı Okula verilen 'Esat Oktay Yıldıran' ismi kaldırıldı

Adı İzmir'deki okula verilince hatırlanmıştı: "İşkenceci Esat Oktay Yıldıran kimdir?" Adı İzmir'deki okula verilince hatırlanmıştı: "İşkenceci Esat Oktay Yıldıran kimdir?"

CHP'nin adaylarını açıklaması bekleniyor

Pençe-Kilit Operasyonları’nda yaşananların ardından Parti Meclisi toplantılarını iptal eden CHP’nin, 2024’ün ilk Parti Meclisi’nde Mersin, Adana ve Aydın gibi büyükşehirlerin adayları ile ilçe adaylarını belirlemesi bekleniyor. Parti kaynakları, Çankaya'nın CHP adayı için ise seçeneklerin ikiye düşürüldüğünü belirtiyor. Parti kaynakları, 3 Ocak’ta toplanması planlanan Parti Meclisi’nde, kamuoyunun merakla beklediği Adana, Mersin ve Aydın gibi büyükşehirlerin adaylarının kesinleşeceğini bildirdi. Mevcutta CHP’nin elinde olan ve memnuniyet anketleri olumlu sonuçlanan kentlerin adaylarının PM’nin ardından kamuoyuna duyurulabileceği kaydedildi.

3 Ocak’ta toplanması planlanan CHP Parti Meclisi’nde Zeydan Karalar, Vahap Seçer ve Özlem Çerçioğlu isimlerinin yeniden adaylıkları konuşulacak. Raporlama süreçleri tamamlanan ve memnuniyet anketlerinde herhangi bir sorun olmayan Adana, Mersin ve Aydın'ın ilçe adayları da PM’nin ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

***

Davutoğlu'ndan "Kızıl Goncalar" çıkışı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, tarikatları konu edildiği için hedef alınan 'Kızıl Goncalar' dizisinin yapımcısı Faruk Turgut'a aradığı belirtildi.

Halk TV sunucusu İsmail Küçükkaya ‘kaynağından teyit ettiğini’ belirttiği haberi "Özel haber olarak aktarayım birebir kaynağından aldığımız bir gelişme. Ahmet Davutoğlu Faruk Turgut'a, geçmiş olsun demiş, diziyi beğendiğini ifade etmiş. 'Sakın ola eleştirilerden etkilenmeyin. Önemli bir şey yapıyorsunuz. Kent muhafazakarlarının ilgisini önemsiyorum. Ben de bir akademisyenim...' Böyle bir telefon mesajı geldiğini ifade edeyim” sözleriyle aktardı.

Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut: Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut: Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz

***

İYİ Parti lideri Akşener, isim vermeden DEM Parti'yi hedef aldı

DEM Parti'yi 'terör sevici' olmakla itham eden Akşener, "Adı sürekli değişen, terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen sözde siyasi partinin siyasi meşruiyeti yoktur" dedi.

Akşener grup toplantısında DEM Parti'yi hedef aldı: Sözde parti, meşruiyeti yok Akşener grup toplantısında DEM Parti'yi hedef aldı: Sözde parti, meşruiyeti yok

***

Ahmet Türk yeniden aday...

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı’yken görevden alınarak yerine kayyum atanan Ahmet Türk, DEM Parti’den yeniden belediye eş başkan aday adayı olduğunu duyurdu. 

***

Sebahat Tuncel'den açlık grevi açıklaması

7 yıldan uzun zamandır cezaevinde tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, açlık grevine başlayacağını duyurdu. Avukatları aracılığı ile gönderdiği mesajda yarın itibari ile açlık grevine başlayacağını belirten Tuncel, cezaevlerindeki açlık grevlerinin "Kürt sorunun barışçıl yollarla çözülmesi için yol açmaya çalıştığını" söyledi.

***

Demirtaş'tan önemli açıklamalar

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasının bugünkü duruşmasında konuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Demirtaş, "Her şey oldun ama hâlâ başkan olamadın" dedi. Demirtaş, “Hani bir mesele vardır ya, babası oğluna der ki sen adam olamazsın oğlum der. Oğlu çalışır, okur atıyorum kaymakam olur sonra babasını ayağına çağırır baba bak ben kaymakam oldum der. Babası da oğluna der ki oğlum ben kaymakam olamazsın demedim adam olamazsın dedim. Ben de söyleyeyim, biz de sana başkan olamazsın dedik. Onun dışında maşallah her şey oldun, tek adam oldun, devleti ele geçirdin ama hâlâ başkan olabilmiş değilsin” diye konuştu.  

Kobanê davasında Demirtaş'tan Erdoğan'a: Gerçekleri İmralı’da tartışalım Kobanê davasında Demirtaş'tan Erdoğan'a: Gerçekleri İmralı’da tartışalım

***

Hatimoğulları Bahçeli'ye cevap verdi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Asker cenazeleri üzerinden partisinin hedef haline getirildiğini belirten Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye de yanıt verdi.

Eş Başkan Hatimoğulları, açıklamadında “Bahçeli ve diğerleri, bizleri karanlık odakların hedefleri haline getiren konuşmalar sıraladı. Sizin karşınızda dolandırıcılar, halkını üç kuruşa satacak sizin gibi insanlar yok. Sizin karşınızda bu laflardan korkacak cesaret yoksunu bir parti yok. Şeref ve onurdan payesini almayanlara pabuç bırakmayız. Cürmünüz kadar yer yakarsınız, haddinizi bileceksiniz. Bahçeli’nin konuşmalarından nefret ve küdrü çıkarsanız yazacak bir şey bulamazsınız” ifadelerini kullandı.

Tülay Hatimoğulları Oruç kimdir, nerelidir? Tülay Hatimoğulları Oruç kimdir, nerelidir?

***

MHP'den Özgür Özel'e yeni hakaretler...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yaşanan polemiğe MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da katıldı. Yalçın, Özgür Özel’e hakaret ederek "Sende düşkünlüğün, vurdumduymazlığın, yüzsüzlüğün, çıkarcılığın ölçüsü seviye bile değil; çukur derekesinde... Sen, kelimenin tam manasıyla çukur bir insansın. Sen, nefesi aylarca ayağı mekaptan çıkmamış PKK’lı teröristin çorabı gibi iğrenç koku yayan pis bir politikacısın!" dedi. Yalçın, "Kötü sıfatı, senin gibilere iltifat sayılır. Alçak da senin türünden mürai politikacı taslakları için madalya yerine geçer" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'gövde gösterisi' yanıtı: Utanarak ve ürpererek dinledim Özgür Özel'den Erdoğan'a 'gövde gösterisi' yanıtı: Utanarak ve ürpererek dinledim

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuştu

Konuşmasında İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam ettirdiği saldırılara değinen Erdoğan, batılı liderleri katliama sessiz kalmaları nedeniyle eleştirdi. "Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den farkı var mı?" diye konuşan Erdoğan, "Almanya bugün Hitler’in bedelini ödemeye devam ediyor" dedi. Saldırının boyutuna dikkat çeken kurumlar için "Namuslu bilim insanları şantaja, baskıya maruz kalmaktadır" diye konuşan Erdoğan, yurt dışındaki Türk akademisyenleri de kalkınma mücadelesine destek olmaları için Türkiye'ye çağırdı.

***

CHP'li Bulut'tan cemaat ve tarikat açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, bazı tarikat ve cemaatlerin rahatsız olup kaldırılmasını istediği, bakanlıklar tarafından çekim izinlerinin iptal edildiği 'Kızıl Goncalar' dizisiyle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a “Dizilerin izinleri tarikatların, cemaatlerin isteğine göre mi iptal edilmektedir?” diye sordu.

***

Sözcü Çelik'ten Özgür Özel'e...

AKP Sözcüsü Çelik, "CHP Genel Başkanı Özel, kendisine seçmişse bu kendisinin bileceği bir iştir. Türk siyasetine sürülen bu lekeye üzülüyoruz" dedi. CHP'yi ikili siyaset yapmaya çalışmakla suçlayan Çelik, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin içine düştüğü durum şudur; burada kendilerince her zamanki gibi ikili bir siyaset yapmaya çalıştılar. Bir yandan terörü kınıyormuş gibi yaptılar, bir yandan da belli birtakım siyasi pazarlıkların önünü açacak şekilde bu bildiriye imza atmamayı tercih ettiler. Vatandaşlarımızdan bu tepkileri görünce 'biz bir bildiri yayımladık' diye ortaya çıktılar" ifadelerini kullandı.

***

İstanbul'da asgari ile yaşamak: Ne kadar olanaklı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yaptığı “İstanbul’da asgari ücretli olmak” araştırmasına göre ortalama kira bedeli asgari ücretin 1,5 katına kadar çıktı. Sadece 3 yıl içerisinde yoksulluk sınırı 7 kat, açlık sınırı 5 kat arttı.  

***

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı için on ayda 907 milyon 312 bin TL harcama yapıldığı ortaya çıktı

 Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı için bu yılın on ayında tam 907 milyon 312 bin TL harcandı. Bu tutar, 79 bin 572 kişinin aldığı aylık asgari ücrete eşit. Başkanlığın günlük harcaması ise 2 milyon 984 bin TL. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nın geçen yılın aynı döneminde yaptığı toplam ödeme, 441 milyon 569 bin TL olarak kayıtlara geçmişti. 

***

Altun'dan 90 yaşındaki yurttaşa dava...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, nüfusta 85 yaşında görünen, gerçekte 90 yaşında olan bir vatandaşa kendisine sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle dava açtı. 2020’de 87 yaşında olan Hannan Akgül'ün yapılan bir paylaşıma, “Sevgili dostlar bunlar Atatürk’ün tozu olamazlar. İsterse çatlasınlar. Atatürk kim bu hırsızlar kim. Her neyse” yorumunu yaptığı ve davanın 3 sene sonra açıldığı ortaya çıktı.  

***

Tunç'tan tutuklama ve gözaltı açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan terör propagandası yaptığı gerekçesiyle 125 kişinin gözaltına alındığını, 3 kişinin de tutuklandığını açıkladı.

***

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu için istenen ceza belli oldu

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında kurye Yunus Emre Göçer'in kazada ölümüyle ilgili 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi, dava açıldı. 

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun sebep olduğu ölümde Adli Tıp raporu: Asli derecede kusurlu Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun sebep olduğu ölümde Adli Tıp raporu: Asli derecede kusurlu

***

Çalışan emekli hak edişini ne zaman alacak?

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini öngören düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hazırlıkları tamamladı. Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından SGK ödeme takvimini açıklayacak, ikramiyeler hak sahiplerine ödenecek.

Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

***

Polat ailesi ile TMSF ilişkisi Kayyuma devredildi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarıyla yargılanan sosyal medya fenomenlerine ait şirketleri kayyum olarak yönetiyor. 

Mahkemeler, Dilan-Engin Polat Grubunun tasfiye ve terkinlerle birlikte 27, Başar Grubunun 3, Tayyar Grubunun 2, Özkan Grubunun 2 ve diğer fenomenlere ait 5 şirkette TMSF’yi kayyum olarak görevlendirdi. Dilan-Engin Polat grubunun 27 şirketinin içinde güzellik merkezleri dışında da şirketler olduğu belirtiliyor. Öte yandan  Polat Grubu’nun 100’ü aşkın franchise verdiği firma bulunduğu öğrenildi. Franchise verilen firmaların da çalışmaya devam edeceği vurgulandı.

Hırsızlar Dilan Polat'ın annesinin mezarını açmaya çalıştı! Hırsızlar Dilan Polat'ın annesinin mezarını açmaya çalıştı!

***

Bugün iki deprem yaşandı: Malatya ve Çankırı...

Türkiye bugün iki kez depremle sarsıldı. Sabah saatlerinde Malatya’da 4.3, akşama doğru ise Çankırı da  4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremlerde herhangi bir can kaybı yaşanmazken sarsıntılar paniğe neden oldu.

***

Faruk Koca tutuksuz yargılanacak

Ankaragücü ile Rizespor arasından oynanan Süper Lig karşılaşmasının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı gerçekleştiren eski AKP Milletvekili ve Ankaragücü Başkanı Faruk Koca 15 gün sonra tahliye edildi. Koca, tutuksuz yargılanacak.

Emre Belözoğlu'ndan Faruk Koca'ya sahip çıktı: Yaşanılanın tek bir suçlusu varmış gibi sunulmamalı Emre Belözoğlu'ndan Faruk Koca'ya sahip çıktı: Yaşanılanın tek bir suçlusu varmış gibi sunulmamalı

***

Altaylı oyunculardan protesto ve boykot...

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Altay’da futbolcuların ödeme alamadığı için dünkü antrenmanı boykot ettiği öğrenildi. Aylardır herhangi bir ödeme alamayan oyuncular, başarılı sonuçlardan sonra da paralarını tahsil edemeyince Gaziemir Kutlu Aktaş Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan devre arası hazırlıklarına katılmadı ve antrenmanı boykot etti. Yaşanan bu durum üzerine harekete geçen Altay Başkanı Murat Pervane ve yönetim kurulunun, bu konuyu çözmek için kaynak arayışını hızlandırdığı da ifade edildi.

***

Hakemlerin "en'leri" açıklandı

Trendyol Süper Lig’in ilk yarısında Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından 10’ar maça atanan Ümit Öztürk ve Arda Kardeşler en fazla düdük çalan hakemler oldu. 18 kez VAR odasına giren Mustafa Öğretmenoğlu ise bu alanda zirvede yer aldı.