CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, bugün CHP Çorum İl Başkanlığı’nda basın toplanhtısı düzenledi. Valiliği kayıtlarında olan evrakın yok sayıldığını iddia eden Köse, Haziran ayı başında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özgür Özel’in kendisini aradığını belirtti.

"GEREKLİ İZİNLER ALINMADAN İMAR PLANI ASKIYA ÇIKARILDI"

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse şunları söyledi:

"Ticaret Bakanlığı’nda iki tane bürokratın Sungurlu Organize Sanayi Bölgesinde yapılmak istenen imar planı değişikliğinin getirdiği bir kısım izinler alınmadan imar planlarının askıya çıkarılacağını bildirdi. Bana gönderdiler. İnceledik hakikaten de askıya çıkmamıştı ama söyledikleri şey de şuydu İmar Planını değiştiriyorlar, İmar Planı değişikliği için bazı kamu kurumlarının görüşlerinin alınması şart. Nedir mesela? Tarım Bakanlığı’nın görüşünün alınması şart.  Bu plan yapmanın askıya çıkarmanın şartı yani. İşte TEİAŞ yetkilileriyle bir sözleşme yapmak gerekiyor. Onun sözleşmesinin yapılması şart ancak ondan sonra siz planı askıya çıkartabilirsiniz diye bir takım bilgiler verdiler. Doğru mu bu doğru. 17 Haziran’da  askıya çıkmış bunun da bilgisi geldi."

"YATIRIMA İTİRAZ DİLEKÇESİ HAZIRLAMAK DOĞRU OLMAZDI"

Köse, bir milletvekili olarak itiraz dilekçesine imza atmasının doğru olmadığını söyledi. Köse açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu işler manipülasyona ve dezenformasyona çok müsait işler. Biz ne yaparsak yapalım doğruyu söyleyeceğiz ama hem milletvekili olarak gelip, bizzat itiraz dilekçesine imza atmak doğru olmaz. Sonuçta benim görevim değil, Çorum’da bu işleri severek yapan bir dünya avukat var. Hem işini severek yapan iş sağlığı güvenliği uzmanları var.  Ben Veli Kılıç’ı buldum.  Kendisine böyle böyle bir konu var dedim kendisi de hazırlayıp itiraz dilekçesini sundu. En büyük problemlerden birisi şu; Veli Kılıç itiraz yapıyor. TEİAŞ ve Tarım Bakanlığı’nın izni olmadan askıya çıkartamazsınız diyor imzalamış vermiş.  Buna bir cevap geliyor. Çorum Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü 7 Temmuz 2022’de bir cevap veriyor.  Bunların hepsi resmi kayıtlar.  Veli Kılıç’ın verdiği dilekçeye bir alındı işareti yapıyorlar. 24.06.2022 tarihinde 24564 numarası ile kayıt yapıyorlar. Kim kayıt yapıyor. Çorum Valiliği yapıyor.  Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü’ne havale ediyor.  Devamında Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü bir cevap yazıyor Veli Kılıç’a ilanı kesinleştiriyorlar itiraz olduğu halde yani imar planını kesinleştiriyorlar.  Böyle bir duyum alıyor Veli Kılıç Noterden bir yazı alıyor.  Sizin 24 Haziran evrak kayıt numaranızda şu diyor, itiraz dilekçesi olduğu halde planı neye göre yaptınız böyle şeyler duyuyoruz diyor. Bu evrakları basın mensuplarına da vereceğim. Bakın Valiliğin kayıtlarında olan belgeye yok diyorlar.

"ONAYLANAMAZ MADDELERİN EKLENDİĞİ GÖRÜLDÜ"

Bakanlık diyor ki. Bakanlığımız tarafından onaylanan Çorum Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi ilave imar planı değişikliği 17.06.2022 tarihinden itibaren bakanlığımızın web sayfasında ve Çorum Valiliği’nin ilan panosunda 1 hafta süre ile ilan edilmiştir. Doğru ilan edilmiştir. Planlanan askı süresi içerisinde tarafınızca Çorum Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nüze yapmış olduğunuz itiraz ilgi B yazılı ekinde bakanlığımıza iletilmiştir. İtirazda özetle bakanlığımızca onaylanan imar planının tarım dışı kullanım izni alınmadan ve TEİAŞ protokolü imzalanmadan onaylandığının anlaşıldığı bu yönde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün uygun görüşü alınmadan ve TEİAŞ protokolü imzalanmadan imar uygulanması onaylanamaz maddelerinin eklendiği görüldü."