Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, ulusal ve uluslararası firmaları, üreticileri, çiftçileri ve yatırımcıları, tarım projeleri için Ceyhan'ı tercih etmeye çağırdı. Erdem, iklimi, toprak verimi ve yetişmiş insan gücüyle Ceyhan'ın tarıma çok elverişli bir ilçe olduğuna dikkat çekti.

Geniş ürün yelpazesi, topraklarının verimi, iklimi ve sulama imkanlarıyla Ceyhan’ın tarım için en avantajlı bölge olduğunu söyleyen Başkan Erdem, “Yatırım yapacak tüm iş insanlarımıza, çiftçimize her türlü kolaylığı sağlayacağız. Tarımdaki tecrübesi, iş gücü potansiyeli, yetişmiş insanlarımızla katma değeri yüksek ürünlerin ülkemize ve dünyaya kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

Ceyhan’ın mısır, yer fıstığı, pamuk, ayçiçeği, soya gibi tarla tarımının yanı sıra zeytin, nar, üzüm, mandalina, portakal, limon gibi bahçe tarımı için de yüksek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Başkan Hülya Erdem, hasat sonrası yağı ve tohumu değerlendirilen, sanayide ve kozmetikte cilt temizleyici losyon, koku verici, kokulu banyo sabunu ve köpüklerin yapımında kullanılan lavanta bitkisinin üretiminin de Ceyhanlı genç kadın girişimciler sayesinde artmaya başladığını söyledi. 

“CEYHAN ÖNEMLİ BİR ÜRETİM MERKEZİDİR”

Ceyhan ilçesinin çayır ve mera alanlarıyla da hayvancılığın gelişimine büyük katkı sunacak potansiyelde olduğunu belirten Başkan Erdem, “Sürdürülebilir tarımsal ve küçükbaş, büyükbaş hayvan üretimine örnek teşkil edecek, iyi tarım uygulamalarının hayata geçirildiği Ceyhanımız, tüm tarım paydaşları için önemli bir üretim merkezidir. Ceyhan ilçemize tarım alanında yatırım yapanlar kazançlı çıkacaktır” diye konuştu.