Haber: Nurettin Aldemir

Eskişehir Kütahya çıkışında bulunan Orman Fidanlık Müdürlüğünün içinden geçen Porsuk Çayı kenarındaki ağaçların ve fidanların kesilip yok edildiğine şahit olan Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) üyeleri yetkililerden bu ağaçların “niçin kesildiğinin” açıklanmasını bekliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan ESÇEVDER Başkanı Sadık Yurtman şunları söyledi:

AĞAÇ KATLİAMINDAN HABERİNİZ VAR MI?

Orman Fidanlığının Porsuk Çayı kenarında bulunan, Porsuk Çayını süsleyen ağaçların ve genç fidanların ne amaçla kesildiğini; karbon ayak izinin azaltılması yerine çoğaltılmasına katkı sağlamanın kime fayda sağlayacağını sorgulamaktayız. Ağaç, su ve çevre günümüzde en önde gelen konular arsında yer almaktadır. İklim krizinin atlatılabilmesi; karbon ayak izinin azaltılabilmesi için imzacı olan hükümetimizin ve yöneticilerimizin bu ağaç katliamından haberleri olup olmadığının merakı içindeyiz. Soruyoruz: Ağaç katliamından haberiniz var mı?

WhatsApp Image 2023-05-02 at 09.53.01 (1)

 DİĞERLERİ NELER YAPMAZ?

Ağaçlar insanların yaşaması bakımından birinci derecede öneme sahiptir. Ağaçlar insanlara nefes alması için gereken oksijeni üretir. Ayrıca ağaçlar sera gazı olan karbondioksiti ve içerisindeki karbonu emdikten sonra kalan oksijeni atmosfere bırakırlar. Bu kadar öneme sahip olan ağaçların kesilmesi Eskişehir Çevre Derneği üyelerini oldukça üzmüştür. “Fidan üreten kurum böyle yaparsa diğerleri neler yapmaz?” diye düşünmekteyiz.

WhatsApp Image 2023-05-02 at 09.53.00

HEPİMİZİN GÖREVİ OLMALIDIR

Eskişehir Çevre Derneği ( ESÇEVDER ) olarak çevreye olan sevgi, saygı ve hoşgörünün tüm bireylere yansıması; tüm halkımızın çevre bilincine ulaşması dileğimizdir. Çevre kirliğinin önüne geçilmesi ve geri dönüşümün önemi kavranarak geleceğe yaşanabilir bir Türkiye ve Eskişehir bırakmak hepimizin görevi olmalıdır.

WhatsApp Image 2023-05-02 at 09.53.02

Yerel Medya Koordinasyonu