Çeşme Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda özel gereksinimli bireyler için hayata geçirdiği projeler beğeni topluyor. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, "Sevgiyle tüm engelleri aşıyoruz" dedi.

Çeşme Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yardım ve destek hizmetlerini güçlendirmek, toplumsal hayata katılımlarını artırmak için birçok projeyi hayata geçiriyor. Özel hizmet masasından özel plaj girişine kadar hayatın her alanında özel bireyleri dikkate alan Çeşme Belediyesi, sağlık kurulu raporu yenileme sürecinde ulaşım ve refakat desteği, berber hizmeti desteği sağlıyor. Ayrıca, engelsiz yaz spor okulları, doğum günü etkinliği ve yaz açık hava konserlerine katılım desteği gibi hizmetler sunuyor. Aynı zamanda protokolü hazırlanan 16 yaş üstü down sendromlu ve hafif düzey otizmli bireyler için istihdam çalışması yapılıyor.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Çocuklarımızı topluma kazandırabilmek ve yüzlerini gülümsetebilmek için her zaman yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Özel günlerinde bir araya geliyoruz. Onları spor ile tanıştırdık ve engelsiz yaz spor okulları kışın da devam edecek. Sevgiyle tüm engelleri aşıyoruz. Biz, birlikte güzeliz” dedi.

Hizmetlerden faydalanmak isteyen yurttaşlar, 0232 750 0 750 numaralı numaradan 724’ü tuşlayarak hizmetler hakkında bilgi alabiliyor.