Haber: Fatoş Erdoğan

Birleşik Metal-İş üyesi Mata Otomativ işçileri, DİSK Dev Yapı-İş işçileri, Satera işçilerinin eylemine destek için Cengiz Holding önünde sloganlarla açıklama öncesi direniyor.

photo_5830154329359760953_y

NE OLMUŞTU

İstanbul Havalimanı’nın hemen yanı başında SATERA Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde çalışan işçiler Birleşik Metal-İş’e Sendikası'na üye oldu.

Cengiz ve Kolin ortaklığıyla iki yıl önce kurulan ve halen elektrik sayaçları üreten fabrikada yaklaşık 100 işçi çalışıyor.

İşçilerin neredeyse tamamının Birleşik Metal-İş’e  üye olmasının ardından yasanın aradığı çoğunluğu sağlayan sendika Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulundu. Bakanlık  başvuruyla ilgili incelemeyi tamamladı ve Birleşik Metal-İş Sendikası'nın işyerinde yetkili olduğunu tescil etti.

Yetki tespitinin sendikaya ve işverenliğe ulaşmasının ardından işyeri yönetiminin ilk icraatı, 8 sendika üyesi işçiyi apar topar işten çıkarmak oldu.

Atılan işçiler, Birleşik Metal-İş’e sendikası yetkilileri ile birlikte fabrikanın önünde direnişe geçti.

Diğer yandan şirket yetkilileri çalışan işçileri tek tek görüşmeye çağırıp Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan istifa etmeye zorluyor. İşten çıkarma ve mobbing baskısı altında bırakılan işçiler sendikal haklarının bilincinde davranıyor ve direniyor.

Satera işçilerinin ve onların temsilcisi olan Birleşik Metal-İş

Sendikası'nın talebi : İşten atılan işçiler işe geri alınmalı, sendika üyesi işçilere baskı son bulmalı, sendika ile görüşmeler başlatılmalıdır.