Manisa’da seçim çalışmaları için gittiği ilçelerde protesto edilen ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkan adayı Ferdi Zeyrek karşısında seçimi kazanması zor görünen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa belediye başkan adayı Cengiz Ergün’ün yardımına Manisa Ülkü Ocakları koştu. Manisa il binasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dünyaca ünlü Kürt soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın "Bir Opera Gecesi" dinletisine katıldığı ve Pervin Chakar’ın elini öptüğü fotoğrafın yer aldığı pankart astı. 

‘CENGİZ ERGÜN SIKIŞTI’

Manisalıların Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanması, toplu taşıma sorunu, trafik sorunu ve kentleşme sorunu varken üç dönemdir bunlara dair çözüm geliştiremeyen ve yeni döneme ilişkin de bunların çözümüne dair elle tutulur projesi olmayan Cengiz Ergün ve taraftarlarının Manisa’nın kronik sorunlarına ilişkin Ferdi Zeyrek’in art arda proje açıklamasından sonra bu tür provokatif yollara yönelmesi, Zeyrek karşısında kaybetme talaşı olarak yorumlanıyor. Pankart ile ilgili tepki gösteren Manisalılar, pankartıi "Cengiz Ergün sıkıştı, devreye Ülkü Ocakları girdi." şeknlinde yorumladı.

ZEYREK’İN PANKARTLARI SÖKÜLDÜ YERİNE ERGÜN’ÜN PANKARTI ASILDI

Seçim sürecinde özellikle CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in saldırıya uğrayan pankartları birçok kez gündem olurken; son yaşanan olay “Bu kadarına da pes!” dedirtti. Geçtiğimiz günlerde Manisa Tren Garı karşısında yer alan Ferdi Zeyrek’e ait pankartlar belediye çalışanları tarafından söktürülürken; yerine Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Adayı MHP’li Cengiz Ergün’e ait pankartların asıldığı görüldü. Hem CHP’li adayın pankartlarının söktürülmesi hem de Ferdi Zeyrek ekibinin pankartları yapıştırmak için yaptırdığı demir çerçevelere Cengiz Ergün’ün pankartlarının asılması halk arasında ‘zorbalık’ olarak değerlendirilen bu durum büyük tepki topladı.

CHP'NİN MİTİNG REKLAMLARINA ÇİRKİN HAREKET

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 23 Mart Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağı mitinge ilişkin tanıtıcı reklamların bulunduğu elektrik direklerinin üzerine Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün'ün reklam panolarının asıldığı anlar da kayıt altına alındı.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper son olarak şu ifadeleri kullandı, "MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner ve Büyükşehir Belediye Başkan adayları Cengiz Ergün'ün sahada kaybettiğini gördükleri için yaptıkları çirkin davranışları üzüntüyle takip ediyoruz. Genel Başkanımız sayın Özgür Özel ve Büyükşehir adayımız Ferdi Zeyrek'in afişleri, pankartları ve raketlerine her gün saldırı düzenleniyor. Son olarak Genel Başkanımızın mitingini tanıtıcı reklamlarının üzerine Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün'ün raketlerinin konulduğunu gördük. Raketleri asan kişilere, 'Niye bunu yapıyorsunuz, tanıtıcı reklamlarınızın asılacağı bir sürü elektrik direği var' dediğimizde, kendilerine bu şekilde talimat geldiğini söylediler. Defalarca uyarmamıza rağmen bu siyasi nezaketsizliği yapmaya devam ediyorlar. MHP İl Başkanı, partimizle ilgili her gün yalan yanlış bilgiler veriyor. Bu zamana kadar kamuoyunu gereksiz tartışmalarla meşgul etmemek için cevap vermedik ancak bugün yaşadıklarımızı halkımıza anlatmak zorundaydık. Ben bir kez daha MHP'li yöneticileri siyasi nezakete davet ediyorum. Yaptıkları bu hareketlerin temsil ettikleri MHP seçmenleri tarafından ayıpla karşılandığını da düşünüyorum. Seçimin barışçıl ortamda geçmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ne yaparsanız yapın, bu seçimi CHP'nin sevgi ve anlayış dili kazanacak"