Erdoğan'ın bu akşam saatlerinde ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Cemevi'nde Hz. Ali, Hacı Bektaşı Veli ve Atatürk fotoğraflarının Erdoğan'ın oturduğu duvarın arkasından kaldırılıp, yan duvara taşındığı iddia edildi.

erdogan-cemevi2.jpeg

Halk TV'nin haberine göre ayrıca Erdoğan'ın sadece Alevi postnişini ya da dedesinin oturduğu post makamına oturtulduğu da öne sürüldü.

ewrdogan-cemevi3.jpeg

Erdoğan'ın gelişine hazırlık için bir hafta önceden AKP'li belediyeler ve il yöneticilerinin Hüseyin Gazi Cemevi'nde ziyaretler yaptığı öğrenildi. Cemevinde bu süreçte tadilat yapıldığı ve ibadet alanının dizaynının değiştirildiği ortaya çıktı. Tadilat çalışmalarının Mamak Belediyesi'nin desteğiyle yürütüldüğü öğrenildi.

Yeni düzenlemede Atatürk, Hz. Ali ve Hacı Bektaş-ı Veli portrelerinin Erdoğan'ın oturtulduğu bölümün arkasından yan duvara kaydırıldığı görüldü.

Ziyaret, Erdoğan'ın Alevi geleneklerine göre sadece dedelerin yer aldığı post makamına oturtulup oturtulmadığı yolunda da kafa karışıklığı yarattı. Cemevinin eski halinde Cumhurbaşkanı'nın oturduğu bölüm post makamı olarak kullanılıyordu.

Erdoğan'ın bir ziyareti için davet gönderilen Alevi kanaat önderlerinden bazılarının daveti reddettiği ortaya çıkmıştı.

İftar sırasında cemevine girenlere GBT ve PCR testi kontrolü yapıldı.