Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, NATO'nun Ukrayna'nın hava sahasını kapatmama kararı almasına sert tepki gösterdi. Zelenski açıklamada bulunarak, "NATO, Ukrayna'nın bombalanmasına yeşil ışık yakmıştır" dedi. Öte yandan dün saldırıya uğrayan Zaporijya Nükleer Santrali de Rusya'nın kontrolüne geçti. Kiev saldırıdan Rusya'yı, Moskova da Ukrayna'yı sorumlu tutuyor.

Ukrayna askerleri ise son ve asıl savunmayı kent girişine kurdukları ve çelikle destekledikleri barikatların arkasında vermeyi planlıyor. Rus askeri konvoyunun 25 kilometre uzaklıkta olduğu belirtiliyor.

22.50 - RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI; 2 BİN 119 ALT YAPI TESİSİ İMHA EDİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’ya yapılan saldırılarda Rus ordusu tarafından yok edilen silah ve altyapı ile ilgili bilgi verdi.

Sözcü Konaşenkov, “Operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusunun 2 bin 119 askeri altyapı tesisi imha edildi. Bunların arasında 74 komuta ve iletişim merkezi, 108 hava savunma füze sistemi S-300, Buk M-1, Osa ve 68 radar istasyonu bulunuyor." dedi.

22.20 - İTALYA RUS MİLYARDERLERİN MAL VARLIKLARINA EL KOYDU

İtalya, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle Avrupa Birliği tarafından uygulanan yaptırımlar çerçevesinde, şu ana kadar toplamda 5 Rus milyarderin İtalya'daki mal varlıklarına el koydu.

İtalya basınında çıkan haberlere göre, dün gece ilk olarak Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırım listesinde yer alan Rus milyarder iş insanı Aleksey Mordaşov'un, Imperia şehrinde demirli 65 milyon euro değerindeki "Lady M" isimli lüks yatına el konuldu.

20.20 - RUS ORDUSU HERSON'DA BİR ASKERİ ÜSSÜ ELE GEÇİRDİ

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rus askerleri Herson bölgesinde bulunan Radensk köyü yakınlarındaki Ukrayna askeri üssünün kontrolünü aldı.

Açıklamada, "Ukrayna askerleri üste, askeri teknik araçlar ve silahlarla bırakarak hızla pozisyonlarını terk etti." ifadeleri yer aldı.

19.00 - BM, 1 MİLYON 368 BİN 864 MÜLTECİ KOMŞU ÜLKELERE GEÇTİ

Birleşmiş Milletler, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaklaşık 1 milyon 368 bin 864 mültecinin Ukrayna'dan komşu ülkelere geçtiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki mülteci krizine ilişkin çeşitli kaynaklardan edinilen verileri paylaştı.

Açıklamaya göre, 24 Şubat-4 Mart arasında yarıdan fazlası Polonya'ya olmak üzere 1 milyon 368 bin 864 mülteci Ukrayna'dan komşu ülkelere geçti.

16.20 - "UKRAYNA'YA ÖZEL OPERASYON DÜZENLEMEK ZOR BİR KARARDI"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna’da özel operasyon düzenlemek zor bir karardı" açıklamasında bulundu. Öte yandan Putin, "Ukraynalı neo-naziler sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor, tahliye edilmelerini engelliyor" ifadelerini kullandı.

14.30 - "BATI EŞKİYA GİBİ DAVRANIYOR"

Kremlin, Batı’nın bir eşkıya gibi davrandığını belirterek Rusya’nın dışlanmak için fazla büyük bir ülke olduğunu aktardı. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, dünyanın ABD’den ve Avrupa’dan daha büyük olduğunu vurguladı. Peskov, tam olarak nasıl olduğunu aktarmasa da Rusya’nın yaptırımlara yanıt vereceğini dile getirdi. Peskov aynı zamanda ABD’nin Rusya’nın enerji ihracatına yaptırım getirmesi halinde Rusya’nın ‘enerji piyasalarını sarsacağını’ öne sürdü.

13.30 - RUSYA VE BELARUS’UN BALTIK KONSEYİ ÜYELİĞİ ASKIYA ALINDI

Avrupa Birliği, Rusya ve Belarus'un Baltık Denizi Devletleri Konseyi'ndeki (CBSS) faaliyetlerinin askıya alındığını bildirdi. 

Birlik'ten yapılan açıklamada ayrıca "AB, CBSS üyesi ülkelerle (Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Polonya ve İsveç) uluslararası hukukun temel ilkelerine dayalı bir iş birliği mümkün olana kadar Rusya ve Belarus'un CBSS'deki faaliyetlerinin askıya alınmasında anlaşmaya vardı" denildi.

13.00 - RUSYA'DAN ORDU HAKKINDA 'DEZENFORMASYON'A 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Rusya parlamentosunda dün kabul edilen yasayla Rusya silahlı kuvvetlerinin eylemleri hakkında "dezenformasyon" yaptığı belirlenen kişiler 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. Yasa Rusya'ya karşı yaptırım çağrısı yapılmasını da suç olarak tanımlıyor.

10.05 - RUSYA: İKİ BİNDEN FAZLA TESİSİ İMHA ETTİK

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın askeri altyapısından 2 binden fazla tesisin imha edildiğini duyurdu.

10.00 - SİVİLLERİN ÇIKIŞI İÇİN İNSANİ KORİDOR AÇILACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, “Bugün Moskova saatiyle 10.00'dan itibaren Rus tarafı sessizlik rejimi ilan ediyor ve Mariupol ve Volnovakha'dan sivillerin çıkışı için insani koridorlar açıyor” açıklaması yaptı.

9.00 - FITCH, RUSYA BANKALARININ KREDİ NOTUNU DÜŞÜRDÜ

Kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Sberbank, Alfa-Bank, Gazprombank, Tinkoff Bank ve Raiffeisenbank dahil 32 farklı Rusya bankasının kredi notunun düşürdüğünü duyurdu.

08.52 -  "RUSYA HİÇ BU KADAR İZOLE OLMAMIŞTI"

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'nın hiç bu kadar izole olmadığını ve Batı bloğunun hiç bu kadar birleşmediğini dile getirdi.

08.00FRANSA, UKRAYNA'DAKİ NÜKLEER TESİSLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN BMGK'Yİ ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatı nedeniyle Ukrayna'daki nükleer tesislerin güvenliğinden derin endişe duyduğunu ifade ederek ülkesinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırdığını belirtti.