Haber, Fotoğraf ve Videolar: Cüneyt Yusufoğlu, Yeşim Yavuzer, Oğuz Demirkapı, Çetin Yılmaz, Haluk Koşar, Mustafa Ünver, Umut Aldi 
KUŞADASI 1 MAYIS'I KUTLADI: "İŞ, EKMEK, ÖZGÜRLÜK İÇİN YAŞASIN 1 MAYIS!"

Kuşadası'nda 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları marşlarla ve halaylarla son buldu.

LÜLEBURGAZ'DA 1 MAYIS'A YOĞUN KATILIM

Lüleburgaz'da gerçekleştirilen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasına yoğun katılım oldu. Kutlamalar şarkılarla ve türkülerle son buldu.

DİKİLİ'DE 1 MAYIS KUTLANDI

İzmir’in Dikili ilçesinde emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla bir araya gelindi. Kadınlar da talepleriyle 1 Mayıs’ta alanındaydı. 

15.35: İZMİR'DE ONBİNLER 1 MAYIS'TAYDI: NE MUTLU Kİ GEZİCİYİZ

İzmir'de Konak Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen 1 Mayıs miting alanı büyük bir coşkuyla sona erdi.

Mitinge İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. CHP İzmir örgütüyle birlikte mitingde yerini alan Tunç Soyer sosyal medyadan paylaştığı mesajaında ""bin kez korkuya boğdular zamanı bin kez ölümlediler yine doğumdayız işte, yine sevinçteyiz..." mısralarını kullandı.

Mitingde konuşan Soyer, tüm emekçileri selamlayarak, şunları söyledi:

"İşçinin emekçinin bayramında yine meydanlardayız. Burası özgülük ve demokrasiyi inşa ettiğimiz meydandır. Bugün saraylardan bizi seyredenlere sesleniyoruz; ya hep beraber ya hiçbirimiz. Bu cümle hak ettiğimiz refahın anahtarıdır. Özgürlük mücadelemizin anahtarıdır. Tüm emekçiler ve ezilen doğa, dünya bizim sırtımızda dönüyor. Bu dünyayı var eden bizleriz. Bugün yine meydanlardayız omuz omuzayız. Buraya kavgayı büyütmeye hakkımızı istemeye geldik.

Ey muktedirler korkun bizden. Açlığımızdan, dürüstlüğümüzden, aşkımızdan, aklımızdan, sel gibi büyüyen dayanışmamızdan korkun. Kendini hükümdar sayanlar Ali İsmail'den, Gezi'den, 1 Mayıs'tan korkun. Bizi her gün gömmeye çalışıyorsunuz. Ama unuttuğunuz bir şey var; bizler tohumuz, gömüldükçe çoğalarak geliyoruz. Yakanızdayız, bu düzeni topla tüfekle değil aklımızla vicdanımızla yıkacağız. Sizi barış ve kardeşliğimizle yeneceğiz. Kazanacağız."

Miting 1977 ve 1996 yılındaki 1 Mayıslar ve Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. 

Ardından açılış konuşmasını yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ekonomik kriz işsizlik, zamlar, pandemi nedeniyle emekçilerinin AKP iktidarının baskıcı, sömürücü koşullarında yaşamaya mecbur kaldığını söyledi. 

Ortak basın metnini okuyan Türk-İş İzmir Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, 1 Mayıs’ın yaşamın kendisini üreten on binlerce emekçinin günü olduğunu belirtti.

Son dönemlerde gerçekleşen özelleştirmelere dikkati çeken Çakmak, “Ayçiçek yağını kırmızı halıyla, davul zurnayla karşılayacak kadar yoksunlaştırıldık, bağımlı kılındık. Yetmedi, elektriğe, doğal gaza, akaryakıta, suya zam üstüne zam geldi. Geçinmek için emek gücünü satmaktan başka çaresi olmayan milyonlar büyük bir barınma ve geçim derdi ile karşı karşıya ve kaderine terk edilmiş durumda” diye konuştu.

Ardından konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardar da, “Gezi’nin eşitlik, özgürlük, dayanışma ruhuyla, sözümüzle, sanatımızla, düşlerimizle işte yine 1 Mayıs meydanında bir aradayız. Ne mutlu ki biz Gezi’ciyiz; istibdatı yenip hürriyeti bu topraklarda işçi tulumuyla dolaştırmak için bu karanlığı yaratanları göndereceğiz" dedi.

İzmir 1 Mayıs mitingi sanatçı Edip Akbayram’ın sahne almasıyla son buldu.

14.33 - HDP MİLLETVEKİLLERİ DE MİTİNGDE

HDP İzmir milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay da kortejde yer aldı.

13.36 - İZMİR'DE TİP KORTEJİ

İzmir'de Türkiye İşçi Partisi Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüyor.

13.28 - MANİSA'DAKİ 1 MAYIS KUTLAMASINA ÖZGÜR ÖZEL DE KATILDI

Manisa Emek, Demokrasi ve Barış Platformu Manolya Meydanı'nda 1 Mayıs'ı basın açıklamasıyla kutluyor. Basın açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de katıldı.

12.40 - İZMİR'DE GAZETECİLER 1 MAYIS'I KUTLUYOR

İzmir'de Türkiye Gazeteciler Sendikası ve İz Gazete de kortejde yerlerini aldı.

11.48 - FOÇA'DA 1 MAYIS AÇIKLAMASI YAPILDI

İzmir Foça'da Emek ve Demokrasi Güçleri, Foça Meydanı'nda toplanıp 1 Mayıs açıklaması yaparak, İzmir’deki miting için yola çıktılar.

11.36 - TORBALI'DA EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ 1 MAYIS'I KUTLADI

İzmir Torbalı’da Eğitim Sen, Aşık Mahsuni Kültür ve Cemevi, Emek Partisi ve HDP Tepeköy Meydanı’nda bir araya gelerek 1 Mayıs’ı kutladı. Eğitim Sen'in çağrısıyla bir araya gelen kitle sık sık “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Zamlar geri alınsın, ücretler artırılsın”, “Sermaye mezara emek iktidara” sloganları attı. Yapılan açıklamada, işçi ve emekçilerin değil sermayenin çıkarları uğruna işletilen bu düzenin değişmesi gerektiği vurgulandı.

11.36 - İZMİR'DE ULAŞIM İŞÇİLERİ 1 MAYIS ALANINA YÜRÜYOR

İzmir'de Tüm Taşıma İşçileri Sendikası'nın (TÜMTİS) örgütlü olduğu işyerleri DHL, UPS, Aras Kargo, Yemek Sepeti çalışanları, Alsancak Tren Garı'ndan Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe başladı.

11.27 - AYDIN'DA 1 MAYIS

Aydın'da 1 Mayıs kutlamaları başladı.

11.18 - İZMİR'DE EMEKÇİLER ALSANCAK GARINDA TOPLANMAYA BAŞLADI

Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı sendikalar Alsancak tren garı yönünde toplanmaya devam ediyor.

10.47 - İZMİR'DE 1 MAYIS

İzmir Karşıyaka'da şehrin çeşitli bölgelerinden 1 Mayıs alanına gidecek olan gruplar, toplama yerlerini 1 Mayıs meydanına çeviriyor.