00:10 - Şampiyonlar Ligi'nde oynanan PSG-Bayern Münih, Milan-Tottenham maçları öncesinde depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Fo9MzsaWIAgPlea

00:05 - NATO: Türkiye’ye 1000 konteyner göndermeye hazırlanıyoruz. NATO'nun Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, en az 1000 konteynerden oluşacak ve depremzedelerin barınmasını sağlayacak tesislerin deprem bölgesine gönderilmesi için hazırlıklar bir süre önce başladı.

23:55 - 77 yaşındaki Fatma Güngör  212. saatte enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin 9. gününde bir mucize daha gerçekleşti. Adıyaman'da Merve Apartmanı'nın enkazından 77 yaşındaki Fatma Güngör, depremin 212. saatinde kurtarıldı.

Fo9MtZZWIAYaK7v

23:45 - Malatya Valiliği: Depremde Malatya'da şu ana kadar 1386 kişi yaşamını yitirdi. Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, bugün itibarıyla ulaşılan tespite göre, kentte bin 386 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 bin 444 kişinin yaralandığı bildirilen açıklamada, 1154 binanın yıkıldığı, 7 bin 129 hasarlı bina tespit edildiği kaydedildi.

22:35 - Erdoğan, Neçirvan Barzani'yle görüştü. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'yle AFAD Başkanlığı binasında bir araya geldi.

22:30 - Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında taziyelerini iletmek için 15 Şubat günü Türkiye’ye gelecek.

21:12 - Tayvan 130 kişilik arama kurtarma ekibi ülkesine döndü. Deprem sonrası Adıyaman'a gelen 130 kişilik Tayvan arama ve kurtarma ekibi İstanbul Havalimanı'ndan ülkelerine döndü.

20:43 - Erdoğan: İnsanların duygularını istismardan ırkçılığa, fedakârca yürütülen çalışmaları değersizleştirmek için iftiraya ve dezenformasyona kadar her türlü çirkefliği sergileyenleri şimdilik not ediyoruz İnsanlar can derdiyken SPK önüne gidip siyaset yapanları asla unutmayacağız.

20:40 - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan:  "AFAD'a toplanan 8,3 milyon lirayı deprem bölgelerinde kullanacağız"

20:32 - Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'da depremde yıkılan binalara ilişkin soruşturmalar kapsamında müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 3 kişi İstanbul'da gözaltına alındı.

20:29 - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan: "Katar'dan yola çıkan 10 bin konteyneri kuracağız. Bölgeye dağıtımı yapılacak"

20:24 - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan: "Can kaybımız 35 bin 415'e yükseldi. Hasar tespit calışması 1 hafta içinde tamamlanacak."

20:23 - Erdoğan: Amacımız, 1 yıl içinde deprem bölgesinin tamamındaki konut ihtiyacını çözecek sayıda kaliteli ve güvenli yapının inşasını tamamlamaktır.

20:20 - Dışişleri Bakanlığı: 9 bin 46 yabancı personel deprem bölgesinde.  Bakanlık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yurt dışından deprem bölgelerine gelen arama, kurtarma ve yardım ekiplerinin son durumuna ilişkin bilgi verdi. Sahada 9 bin 46 yabancı personelin bulunduğu aktarılan paylaşımda, ekip gönderilmesi beklenen ülke sayısının 2, gelecek yabancı personel sayısının ise 497 olduğu ifade edildi.

Paylaşımda, 100 ülkenin yardım teklifinde bulunduğu, 82 ülkenin gönderdiği arama kurtarma ekiplerinin sahada olduğu belirtildi.

20:15 - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan: Bir hafta içine bitirilecek hasar tespit çalışmaları sonunda kesin tablo ortaya çıkacak

19:49 - NATO Savunma Bakanları Toplantısı, Türkiye için saygı duruşuyla başladı. NATO Savunma Bakanları Toplantısı, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla açıldı.

19:35 - AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Canlarımızı kurtarmanın mücadelesini veriyoruz; seçimle ilgili herhangi bir şey konuşmayı çok yanlış buluyoruz.

19:30 - Ukraynalı ekip 205. saatte bir kadını enkazdan sağ çıkardı. Türkiye’deki deprem felaketinin ardından Hatay’a gelen Ukraynalı arama-kurtarma ekibi, depremin 205. saatinde bir kadını enkaz altından sağ çıkardı.

19:15 - Adıyaman'da Merve Apartmanı'nın enkazından 45 yaşındaki Ramazan Yücel, depremin 207. saatinde kurtarıldı.

18:58 - Şanlıurfa'da yıkılan binalarda tespit edilen kusurlara ilişkin 2'si müteahhit 4 kişi tutuklandı.

18:10 - Meclis çalışmalarına 21 Şubat'a kadar ara. TBMM Genel Kurulu, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem nedeniyle çalışmalarına 21 Şubat'a kadar ara verdi.

17:50 - Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Seçim zamanında yapılacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına dair açıklama yaptı, Erdoğan'a "Sana verecek 1 yıl değil, 1 günümüz bile yok. Seçimden korkma" diye seslendi.  

17:35 - Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, deprem afeti nedeniyle kara avcılığının Türkiye genelinde ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğu bildirildi.

17:25 - 5 kulüp daha ligden çekildi. Adıyaman FK, Diyarbekirspor, Kahramanmaraşspor, Malatya Arguvanspor ve Osmaniyespor'un ligden çekilme talepleri onaylandı

17:00 - UNICEF: Depremler Türkiye ve Suriye’de 7 milyondan fazla çocuğu etkilemiş olabilir.

16.00- Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgelerdeki hırsızlık, yağma ve nitelikli dolandırıcılık olaylarına ilişkin soruşturmalarda 102 şüpheli tutuklandı.

15.50- Afet bölgesinde esnaf ve sanatkarların, kefalet kooperatifleri veya Halkbank'tan kullandıkları düşük faizli kredi borçları 6 ay ertelendi.

15.32-  Depremden 204 saat sonra Hatay’da 40 yaşlarındaki Suriyeli Dima Dabul isimli bir kadın, enkaz altından çıkarıldı.

15.18- AHBAP Derneği'nin kurucusu müzisyen Haluk Levent, depremin merkez üssü Pazarcık'a yardım götürürken trafik kazası geçirdi

15.15-  Kahramanmaraş merkezli depremlerin dokuzuncu gününde, 201 saat sonra enkaz altından 26 yaşında bir kadın kurtarıldı.

14.32- 10 ili vuran depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 974'e yükseldi

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olan ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yardım çalışmaları devam ediyor. Felakette can kaybı 31 bin 643'e yükseldi.  7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki depremin ardından 10 ilde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

14.29 - Diyar Galeria İş Merkezi’nde ailesiyle birlikte enkaz altında kalan ÖHD üyesi avukat Serhan Özdemir’in cansız bedenine dokuz gün sonra ulaşıldı. 

ohd avukat

14.05 - Sabahat Akkiraz, depremde ablasını kaybetti: Depremde göçük altında kalan her can benim canımdır. 10 şehirde de ekmek, su paylaştığımız,muhabbette oturduğumuz binlerce canımızı kaybettik. Nurhayat ablamı Maraş’ta kaybettik. Çok üzgünüm. Yüreğim paramparça. Işıklarda uyu abla. Tüm canlarımızın devri daim olsun. Yaralılarımız bir an önce sağlığına kavuşsun.

14.00 - Depremzedeler için ortak yayın: Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 15 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek ortak yardım yayınına 100’ü akşın televizyon kanalı ile 300 radyonun katılacağını bildirdi.

13.30 - 201. saatte bir güzel haber daha 26 yaşındaki Mine Akgül enkazdan sağ çıkarıldı. Hatay’da ankaz altındaki Mine Akgül, depremin 201. saatinde sağ olarak kurtarıldı. 26 yaşındaki genç kadının, bölgedeki bir kepçe operatörünün dikkati sayesinde kurtulduğu öğrenildi.

12.15 MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın kızı Hilal Varlı Şen'in şu an AHBAP’ın Ankara İl Başkanı olduğu ortaya çıktı. AHBAP Ankara'nın Twitter hesabının da Hilal Varlı'yı takip ettiği görüldü.

AHBAP Ankara'nın sosyal medya hesabında Hilal Varlı ve Haluk Levent'in birlikte çekildiği bir fotoğrafın paylaşılarak, "Genel Başkanımız ile Yönetim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Bize eşlik ettiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sevginin ve gerçeğin peşindeyiz" denildiği ortaya çıktı. Hilal Varlı, geçtiğimiz yılın ekim ayında Sadık Can Şen ile evlenmişti. Çiftin nikah şahitliğini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yapmış, nikahını MHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel kıymıştı.

12,00 - Hollandalı bağımsız yardım kuruluşu 'Giro 555', Fortuna Sittard kulübünün de desteğiyle depremzedeler için 24.7 milyon euro bağış topladı

11.18-  Ahbap ve Babala TV, MHP grup toplantısında Devlet Bahçeli'nin hedefi oldu. Bahçeli, Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'u hedef alarak "Bu sahtekarların artık Türk televizyonlarında yer almaması lazım" dedi.

Haluk Levent'ten jet yanıt geldi.

11.15 - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Bahçeli, deprem felaketinde yardım toplayan Ahbap ve Babala TV'yi hedef aldı. Öte yandan TİP Milletvekili Ahmet Şık da Bahçeli'nin hedefi oldu.

11.10 - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Depremin etkilediği bölgelerde ikamet eden veya ailesi buralarda yaşayan 10 bin 738 askere izin verildi. Terhislerle ilgili bir erteleme yoktur. Mehmetçiğimizin terhisleri planlanan zamanda yapılacaktır.

11.00 - Deprem bölgesinde görev yapan UMKE personeli İlyas Yıldır, yemeğini kedi ile paylaştı. Kedinin de bir depremzede olduğunu belirten Yıldır, “Deprem olduğu ilk anda hemen ailemi güvenli bir bölgeye bırakıp UMKE birimime geldim, burası bizim toplanma alanımız, sahaya gelen ilk ekibin tim lideriyim. Çok fazla cana dokunduk, çok fazla hayat kurtardık." dedi.

09.32 - Oyuncu Çağrı Çıtanak'ın enkaz altında kalan annesi hayatını kaybetti. Günlerdir sosyal medya hesabından kayınvalidesi için yardım çağrısında bulunan Başak Gümülcinelioğlu, acı haberi duyurdu. Oyuncu, Instagram’da yaptığı paylaşımda “Annemizi kaybettik… Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

09.27 - 19. günde sağ çıkan ikinci isim: Muhammed Cafer Çetin. 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin depremin 9. gününde Adıyaman'daki enkazdan çıkarıldı.

09.25 - Son dakika gelişmesi. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem sonrası enkaz altında kalan 17 yaşındaki Muhammed Enes 198 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

09.07 - Deprem bölgelerine ilişkin konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ay sonuna kadar inşaat çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.

09.05 - İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in bugün Türkiye’ye geleceği belirtildi. 

DW Türkçe'den Gülsen Solaker'in haberine göre İsrailli Bakan Salı günü Türkiye’ye gelerek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek. Cohen'ın deprem bölgesini ve halen orada bulunan İsrailli ekipleri ziyaret etme ihtimali de değerlendiriliyor.

09.00 - Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da yıkılan Kule Apartmanı'nın müteahhidi Cihan İnşaat sahibi Ömer Cihan tutuklandı. Cihan, Manavgat Titreyengöl'de depremzedelerin kaldığı otelde yakalanmıştı.

image-178

08,30 - Prof. Celal Şengör, Kafa TV'ye konuştu ve "En büyük milli güvenlik sorunu deprem değil, milletçe doğruyu söyleme alışkanlığımızın olmaması" dedi.

08,20 - Kahramanmaraş merkezli depremin, 196. saatinde 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin'in enkaz altından çıkarılması için ekiplerin çalışması devam ediyor.

07.50 - Lübnanlı siyasetçi Hariri'den deprem bölgelerinin yeniden imarı için çağrı: Uluslararası bir konferansın düzenlenmesi gerekebilir

Lübnan'daki Müstakbel Hareketi lideri Ahmed el-Hariri, uluslararası çabaların, Türkiye ve Suriye'de depremlerin yol açtığı yıkımların yeniden imar edilmesi için sürdürülmesi çağrısında bulundu.

07.45 - Malatya'da ekipler, enkaz altında 971 bin lira değerinde para ve altın buldu

Malatya Halfettin Mahallesi Şehit İbrahim Ahmet Sarıoğlu Sokak'ta bulunan bir enkazda arama kurtarma çalışması yapan Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Arama Kurtarma ekipleri 971 bin lira değerinde para ve altın ile bir çelik kasa buldu.

07.22 - Deprem bölgesinden 49 yaralı uçakla İstanbul'a getirildi

Adana'dan havalanan, depremlerde yaralanan 49 kişi ile 25 refakatçiyi taşıyan Türk Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçağı, Atatürk Havalimanı'na indi.

07.15 - Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı saat 15.00'te başlayacak.