Haber, Fotoğraf ve Videolar: Emre Türk, Sabri Kırdar, Armağan Kabaklı, Duygu Sebzeci Ertaş, Ercüment Kimyon, Serhat Lenger

TARSUS'TA #1MAYIS YOĞUN BİR KATILIMLA KUTLANDI

Tarsus'ta Kleopatra Kapısı'nda toplanan yurttaşlar, Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçerek 1 Mayıs'ı kutladı.

ANTALYA'DA ORAK ÇEKİÇLİ KÖYLÜ KORTEJİ

Antalya Gündoğmuş ilçesi Köprülü köylüleri 1 Mayıs'ı dört kişilik "görkemli" kortejle kutladı. Orak, çekiç, kazma gibi iş aletleriyle yürüyen köylülerin kortejine köpekleri de eşlik etti.

MERSİN'DE 1 MAYIS MİTİNGİNDE "BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ" DENDİ

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde “Bu düzen böyle gitmez. Birlikte düzelteceğiz” şiarıyla onbinlerce işçi, emekçi ve demokrasi güçleri, 1 Mayıs’ı kutladı.

mersin-5

Mersin’de sabah saatlerinde Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın önünde toplanan yurttaşlar, buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.  Etkinlik, yapılan yürüyüşün Cumhuriyet Meydanı’ında son bulması ile başladı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, Emek ve Demokrasi Platformu adına ortak basın metnini Türkçe DİSK’e bağlı Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Kürtçe metnini de HDK Mersin İl Yürütme üyesi Mesut Aslan okudu.
Platform adına yapılan ortak açıklamada, şovenist, cinsiyetçi, ırkçı, mezhepçi ve savaş politikalarıyla halkın geleceğinin çalındığına dikkat çekildi. 

KAŞ'TA 1 MAYIS KUTLANDI

Antalya'nın Kaş ilçesinde 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Kaş Meydanı'ndaki kutlamaya Eğitim Sen, TİP başta olmak üzere pek çok sendika ve kitle örgütü katıldı.

HATAY'DA 1 MAYIS COŞKUSU

1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı Hatay'da kutlanıyor. Hatay'da emekçiler, halk ve sivil toplum kuruluşları miting yürüyüşü için Antakya Doğuş Okulları önünde toplandı.

İSKENDERUN'DA İSTİKLAL MARŞI GERİLİMİ

İskenderun'da Eğitim Sen öncülüğünde kutlanan 1 Mayıs'ta saygı duruşunda yanlışlıkla Istiklâl Marşının çalınıp sonra vazgeçilmesine tepki gösteren CHP Hatay Mv.Suzan Şahin'in tepkisi üzerine CHP'liler alanı terk etti. Sonra istiklal marşı çalındı. 

İSKENDERUN

16,00 - ADANA'DA 1 MAYIS

Adana'da 1 Mayıs Uğur Mumcu Meydanı'nda kutlandı.

Mitngi öncesi Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 4’üncü Bölge Temsilciliği, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolasıyla Arif Nihat Asya Bayrak Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

Türk-İş’e bağlı sendika temsilcileri ile işçilerin katıldığı açıklamada, “Zorunlu emekliliğe hayır”, “112 çalışanlarına diğer personeller gibi ücret ödenerek mesai uygulansın” ve “696 KHK’lı işçilere eşitlik talebimizdir” dövizleri taşındı. “Kurtuluş yok ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın 1 Mayıs, işçilerin bayramı” ve “Zamsız Türkiye istiyoruz” sloganlarının atıldığı açıklamada işçiler çocuklarıyla etkinliğe katıldı.

Açıklamada konuşan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, ekonomik krizin başta dar gelirliler olmak üzere hayatını emeğiyle sürdüren tüm kesimlerinin ağır tahribata maruz kaldığını vurguladı. Ekonomik krizin ve pandeminin yükünün emekçilerin sırtına yüklendiğini ifade eden Gülnar, bunun sorumlusunun emekçilerin olmadığını belirtti.

14.55 - ANTALYA'DA MİTİNG KONSERLE SÜRÜYOR

Antalya'da miting müzik gruplarının konseri ile sürüyor.  KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol, "Umut birliğimizde, mücadelemizde, dayanışmamızda!" açıklaması yaptı.

14.14 - EMEKLİLER ANTALYA'DA TABUTLA YÜRÜDÜ

EYT Antalya grubu üzerinde "Mezarda emekliliğe hayır" yazılı tabutla yürüdü.

13.59 - ANTALYA'DA 1 MAYIS

Antalya Aydın Kanza Parkı'nda kortejler yerlerini aldı.

12.30 - ADANA'DA 1 MAYIS AÇIKLAMASI

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 4'üncü Bölge Temsilciliği, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolasıyla Arif Nihat Asya Bayrak Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Türk-İş'e bağlı sendika temsilcileri ile işçilerin katıldığı açıklamada, "Zorunlu emekliliğe hayır", "112 çalışanlarına diğer personeller gibi ücret ödenerek mesai uygulansın" ve "696 KHK'lı işçilere eşitlik talebimizdir" dövizleri taşındı. "Kurtuluş yok ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın 1 Mayıs, işçilerin bayramı" ve "Zamsız Türkiye istiyoruz" sloganlarının atıldığı açıklamada işçiler çocuklarıyla etkinliğe katıldı.

MA'da yer alan habere göre açıklamada konuşan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, ekonomik krizin başta dar gelirliler olmak üzere hayatını emeğiyle sürdüren tüm kesimlerinin ağır tahribata maruz kaldığını vurguladı.

12.05 - MERSİN'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI

Mersin'de 1 Mayıs kutlamaları için kortej, Cumhuriyet Meydanı'na doğru harekete geçti.