22 Mayıs 1927 yılında Ankara Etimesgut’ta dünyaya gelmiştir. Yönetici, işadamı, yazar olarak tanınmaktadır. Koç Holding’de 41 yıl üst düzey görevlerde bulunmuş olup 1987-9193 yılları arasında Vehbi Koç Vakfı (VKV) İdare Heyeti üyeliği yapmıştır. Can Ata Kıraç,  Etimesgut’ta Atatürk Orman Çiftliği’nde dünyaya gözlerini açmış ve ona Can adını Atatürk vermiştir. Babası Atatürk Orman Çiftliği’nde ziraat mühendisi olarak çalışmıştır. Atatürk’ün dikkatini çeken Ali Numan Bey buradaki başarılı çalışmaları sonrası Atatürk tarafından Amerika’ya gönderilmiştir. Amerika’ya 1927 yılında giden Ali Numan Bey 1931 yılında geri dönmüştür.  O dönemde Amerika’da eğitim alan ilk ziraat mühendisi unvanını almıştır.

Can Kıraç’ın Çocukluğu Ve Eskişehir Hayatı

Can Kıraç’ın babası Amerika’dan döndükten sonra Atatürk tarafından görevlendirilerek Eskişehir’e gönderilmiştir. Burada kuru tarım konusunda çalışmalar yapmıştır. Can Kıraç’ın çocukluğu 10 yıl burada geçmiştir.

İstanbul ve Ankara Yılları

Can Ata Kıraç çocukluğunu Eskişehir’de yaşadıktan sonra 1946 yılında Galatasaray Lisesi’ni bitirmiştir. Ardından üniversite için Ankara’ya gelmiştir. Babası gibi ziraat mühendisi olmak isteyen Kıraç, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde 1950 yılında bitirmiştir. Üniversitenin son yılında Türkiye Milli Talebe Federasyonu başkanlığı yapmıştır. 1950 yılında Ankara’da okulunu bitir bitirmez Koç Ticaret AŞ Otomobilcilik Şubesi’nde çalışmaya başlamıştır. Can Kıraç bu şubede Bernar Nahum’un yanında çırak olarak çalışmış ve kendini yetiştirmiştir.

Can Kıraç Ankara’da çalışmaya başladığı Koç grubunun İzmir’de ortak olduğu Egemak şirketine müdür yardımcısı olarak 1957 yılında gönderilmiştir. 1958 yılında Egemak ‘a müdür olmuştur. 1963 yılında Can Ata Kıraç Koç Holding’in kurucu ortakları arasına girmiştir ve İstanbul’a gitmiştir. 1968 yılında İstanbul’da Koç Holding Otomotiv Grubu’nda çalışmaya başlamıştır.  Koç Holding İcra Komitesi’ndeki görevine 1973 yılında başlamıştır. 1982 yılında ise Koç Holdingin Otomotiv Grubu başkanı olmuştur.

1984’te Koç Holdingin İdare Komitesi üyesi, 1987’de de başkanı olmuştur. 1991 yılında Vehbi Koç Vakfı Üniversite İcra Komitesi ile Mütevelli Heyeti’nde üyelik görevinde bulundu. Bu yıllarda Koç Üniversitesi’nin kuruluş çalışmaları yapılmıştır. 1991 yılında siyasete girmesi konusunda çağrılarda bulunulsa da bu görevleri kabul etmemiştir. Aynı yıl 41 yıllık Koç Holding hayatını bitiren Can Ata Kıraç emekliliğini yaşamaya devam ediyor.

Can Kıraç Aile Fertleri:

·        İnci Atav Kıraç eşi olup 2019 yılında vefat etmiştir.

·        Ali Numan Kıraç, babasıdır. 1897 Bursa doğumlu olup 1954 yılında vefat etmiştir.

·        İnan Kıraç, kardeşidir. Aile şirketi olan Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı’dır. 1937 doğumludur.

·        Aslı Kıraç, kızıdır.

·        Ali Numan Kıraç, oğludur.

·        Ebru Kıraç, gelinidir.

Can Kıraç Kitapları:

·        Anılarımla Patronum Vehbi Koç (1995)

·        Anılar Olaylar (2004)

·        Kolajlı Taşlamalar (2004)

Başarıları:

·        2006 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından onursal üyeliğe seçilmiştir.

·        2013 yılında kendisine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından fahri doktor unvanı verilmiştir.

Hakkında Yazılan Kitaplar:

·        Can Kıraç Antika Adam, Mehmet Gündem tarafından 2017 yılında yazmıştır.

·        Can Kıraç Eldivensiz Adam,  Mehmet Gündem tarafından 2017 yılında yazmıştır.