Beşiktaş'ta Burak Yılmaz ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen Rıza Çalımbay, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Çalımbay, Beşiktaş'a tekrar geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Ben Beşiktaşlıyım. Futbol hayatım burada başladı, burada bitti. Şu anda başladığım dönem, ilk başladığım zamana benziyor. Ben buraya teknik direktör olarak ilk başladığımda başkan beni çağırmıştı, 'Burada çalışır mısın' dedi, ben de 'Çalışırım' dedim. Rizespor da beni bıraktı. Böyle sıkıntılı bir dönemde gelmiştim. İyi bir şekilde bitirmiştik. Takımın durumu şu anda pek iç açıcı değil. Amacımız, bunu iyi analiz edip sorunları bulmak. Bugün hafif bir antrenmana sonra da maça çıkacağız. Benim için bu durum dezavantaj. Oyuncularımızla konuştuk. İnşallah sahaya bambaşka bir şekilde çıkacaklar. Bu krizi iyi bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum" dedi.

"BENDEN ÖNCEKİ ARKADAŞLARDAN DAHA ZOR DURUMDAYIM"

Göreve daha önce gelseydi farklı bir konumda olabileceklerini belirten Çalımbay, "Taşın altına elimizi koyacağız. Başkana da söyledim. Bana bir görev verildikten sonra benim 'yok' demem mümkün değil. Bu 2 maç olur, başka bir şey olur. Nereye kadar giderse. Sıkıntılı bir durum var. Ne olursa olsun çağrıldığım an seve seve işimi yaparım. İşimin çok zor olduğunu biliyorum. Benden önce gelen arkadaşlardan daha zor bir durumdayım. Keşke daha önce gelebilseydim. Daha farklı şeyler olacağına yürekten inanıyordum. Zamanı çok iyi şekilde değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

TARAFTARDAN DESTEK İSTEDİ

Taraftara destek çağrısında bulunan Çalımbay, "Beşiktaş'ın hemen hemen her maçına gittim. Taraftarlar, üzgün, kırgın ve sinirli. Takım istenilen sonuçları alamıyor. Öncelikle bizim taraftarı kazanmamız gerekiyor. Bana göre taraftar, 12'nci adam derler ama bence 1'inci adam. Onlar olmazsa bizim bu kaostan çıkmamız mümkün değil. Onlar bize destek verirse biz bu işi çok iyi şekilde başarabiliriz. Ben taraftara inanıyorum" diye konuştu.

"EN KRİTİK MAÇ BAŞAKŞEHİR MAÇI"

Yarın oynayacakları Başakşehir maçını iyi bir şekilde geçmeleri durumunda önlerinin açık olduğuna inandığını aktaran Çalımbay şöyle konuştu:

Dün başkanla konuştuktan sonra arkadaşlarla bir toplantı yaptık. Bu takımın oynadığı oyun ve oyuncuların kapasitesi bu değil. Mutlaka sıkıntılar var ama onu aşmak için zaman gerek. Zaman yok. Benim için en önemli şey bu maçı geçmek. Bu maçın ardından ara var ve bir yere kampa gideceğiz. Ondan sonra da bambaşka bir şekilde döneceğiz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yapacağımız kampta sorunları çözüp sonraki maçlara daha iyi şekilde devam edeceğiz. Çok krizli takımlara gittim. Öncelikle krizi çözüyorduk sonra işimize bakıyorduk. Sabahtan beri önümde dosya... Takımı yazıyorum. Sakat çok, sıkıntılı olanlar çok. Ne olursa olsun sakat olan oyuncuyu oynatmayacağız. İyi bir şekilde bu maçı bitirdikten sonra önümüz açılacak. En kritik maç, Başakşehir maçı.