Burak Erbay, Muğla Datça'da bugün başlayan ve devam eden yangın sırasında Vahit Kirişci'nin gece görüşlü helikopterler hakkında söylediği sözleri içeren bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Videoda Bakan Kirişci’nin, gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri için, "Göreceğiz, sağlıklı çalışıp çalışmadığını test edeceğiz" dediği duyuluyor.

Erbay paylaşımında Kirişci’ye, "Tarım Orman Bakanı, Datça yangını başladıktan sonra, 'Gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerini deneyeceğiz' diyor. Sayın Bakan, yangın başladıktan sonra deneme uçuşu yapıldığı nerede görülmüş? Test işlemini önce yapacaktınız. Beceriksizliğiniz yüzünden ormanlar yanıyor" tepkisini gösterdi.

KİRİŞÇİ: "İLK KEZ BURADA DENEYECEĞİZ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Datça'da incelemeler yaptıktan sonraki açıklamasında, "Teknolojimiz en üst seviyede. Kullandığımız yapay zeka, yazılımlarımız, donanımlarımız. Biz Marmaris'te daha beterini gördük, burada içimiz daha rahat. Burada son durumla ilgili bilgi alacağız. Bir de gece kullanılabilen helikopterleri de ilk defa burada denemiş olacağız. Bunların sağlıklı çalışıp çalışmadığını test edeceğiz. İlk defa burada deneyeceğiz" demişti.