Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Van İl Örgütü tarafından gerçekleştirilen Kurban Bayramı programına katıldı. Parti bahçesindeki programa kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.

Bayramlaşma sonrası konuşan Buldan, "Bu ülkenin topraklarının barışa ihtiyaç duyduğu bir süreçten geçiyoruz. Her bayramın barışa ve özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz. Fakat bayramları bayram tadında kutlayamıyoruz. Bir kez daha Kürtlerin yok sayıldığı, Kürtlere zülüm yapıldığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

'MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Buldan, seçim sürecine işaret ederek şöyle konuştu:

"Biz bu ülkede bütün zorluklara rağmen mücadele ederken, başta Kürt halkı olmak üzere yok sayılan, ezilen bütün halkların barış ve özgürlükler içerisinde yaşamasını umut ederken, AKP-MHP ittifakının kazandığını söylemeyeceğiz. Bu seçimler demokratik bir ortamda yapılmadı, bu seçimler AKP’nin devletin bütün imkanlarını kullanarak zorla kazandığı bir seçim olarak tarihe geçti. Biz buradayız ve halkımızla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. AKP iktidarının baskılarını, zorbalığını, inkarını bir kez daha yok etmek için buradayız. Seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen AKP, aynı zihniyetle ülkeyi yönetmeye devam ediyor. Bu önümüzdeki 5 yılda da bu zihniyeti sürdürmeye devam edeceğinin göstergesidir."

'ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDA İNSANLARA TECRİT UYGULANIYOR'

PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecride de değinen Buldan, “Baskı ve gözdağı vermek, korku imparatorluğunu oluşturmak bizi asla alıkoymayacaktır. Bir gazetecinin ‘bu ülkede tecrit var’ demesiyle gözaltına alınıp, tutuklanması bir kez daha bizlere tecridin ne kadar yaygın olduğunu göstermiştir. Sadece İmralı cezaevinde değil, ülkenin dört bir yanında insanlara tecrit uygulanıyor. Ama en ağırını Sayın Öcalan’a yaşatıyorlar. Biz bu ülkede tecridin son bulması için elbette mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi AKP karanlığına teslim etmeyeceğiz. Bu böyle bilinmelidir. AKP hükümeti iktidarda olduğu sürece bizler mücadeleyi daha fazla büyütmeli ve savunmalıyız” ifadelerini kullandı.

'HUKUKSUZLUKLARI VE KARANLIĞI ELBETTE YENECEĞİZ'

Tüm kesimlere "mücadeleye destek verin" çağrısı yapan Buldan, şunları söyledi: "Bu ülkedeki hukuksuzlukları ve karanlığı elbette yeneceğiz. Bu ülkedeki karanlığı yeneceğimiz günler gelecektir. Halkımızın bayramını kutluyorum. Bayram boyunca ve sonrasında bütün ilçelerimizde halkımızla bir araya geleceğiz" (MA)