Haber: Hülya Kılınç

Siyasi parti belediye başkan adaylarının seçim çalışması için sahaya inmeleriyle birlikte Manisa'da yüksek su fiyatları yeniden gündem oldu. Adaylara, yüksek su fiyatlarını şikayet eden vatandaş, seçim çalışması için sahaya inen MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ise çok sert protestolarda bulundu. 
Manisalıların bu tepkisi üzerine MASKİ, geçtiğimiz haftalarda 25 büyükşehir arasında Manisa'yı 15. sırada gösteren bir liste hazırlayarak 640 bin su abonesine gönderdi. Listeye itiraz eden İzmir, Aydın, Muğla Büyükşehir Belediyeleri bu fiyatlarla vatandaşın yanılttığını vurgulayarak düzeltme istedi. 


“MASKİ VE CENGİZ ERGÜN HALKA YALAN SÖYLÜYOR”


MASKİ'nin yüksek su fiyatlarına karşı uzun yıllardır mücadele veren ve 31 Mart yerel seçimine CHP Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi 1. Sıra Kontenjan Adayı olarak girecek olan Uğur Doğan da listeye itiraz etti.30 büyükşehir belediyesinin su fiyatlarını kalem kalem hesaplayarak bir liste hazırlayan Doğan, MASKİ ve Cengiz Ergün'ün su fiyatlarında halka yalan söylediğini savunarak, konuyu her platformda tartışmak için tekrar “Hodri meydan” dedi. 


1 MART İTİBARİYLE 1 METREKÜP SU VE ATIKSU BEDELİ 33 LİRA 26 KURUŞ


Doğan, yaptığı incelemeler sonucu hazırladığı listede Manisa'nın su fiyatlarında 30 büyükşehir arasında 1. sıraya nasıl yükseldiğini şöyle anlattı “Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (Maski) Genel Müdürlüğü Ücret Tarifesi 6-a) maddesi "Su bedelleri her tahakkuk döneminde aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranına göre düzenlenir." Hükmünü içermektedir. Buna göre 1 Mart 2024 tarihi itibariyle Manisa 1 metreküp su ve atıksu bedeli toplamı 33.26 TL ile otuz büyükşehir arasında en pahalı su kullanan büyükşehir ünvanını elde etmiş durumdadır. Otuz büyükşehir su ve atıksu ücreti toplamını gösteren sıralama tablosu, MASKİ’nin her ay TÜFE artış oranına göre su ücretlerini nasıl belirlediğine dair hesaplama tablosu ve Ücret Tarifesindeki "Su bedelleri her tahakkuk döneminde aylık TÜFE oranına göre düzenlenir." Hükmünü içeren 6-a maddesini gösteren belge açıkça görülmektedir. Maski Genel Müdürlüğü yetkililerinin iddia ettikleri gibi Manisa 1 metreküp su ve atıksu ücretleri toplamı dikkate alındığında 30 büyükşehir arasında 15. sırada değil aksine 1. sıradadır. 4 Mart pazartesi günü TÜİK Şubat ayı enflasyon oranını açıkladığı anda 1 Nisan itibariyle Manisa'da 1 metreküp su ücretinin ne kadar olacağını da açıklayacağım.”

En Pahalı Su Manisa'daManisa Su Parası Artış