Buğra Gökce, 1974 yılında Ankara'da doğdu.

İlk ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamlayan Gökce, 1995 yılında Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden lisans, 2000 yılında yüksek lisans derecesini aldı.

2002 yılından itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odasında çeşitli kademelerde yöneticilik görevleri üstlenen Gökce, 2006-2007 yıllarında Oda'nın genel başkanlığını yaptı.

2005 yılından itibaren ODTÜ ve Gazi Üniversitelerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapan Gökce, 2008 yılında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu üyeliğine atandı.

2007 yılında Japon Hükümetinin verdiği burs ile Japon kentlerinde planlama ve kentsel ulaşım yatırımları konusunda lisansüstü eğitim alan Gökce, 2008 yılında ODTÜ Şehir Planlama Anabilim Dalı'ndan doktora derecesi aldı. Doktora tezi bir uluslararası yayınevi tarafından basıldı.

1996 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesinde başlayan kamu görevi, çok sayıda planlama çalışması ve Ankara 2023 Nazım Planlama çalışmaları koordinatörlüğü ile 2009 yılına kadar sürdü. 2009-2010 yıllarında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu başkanlığı görevini üstlendi.

2009 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çankaya Belediyesi'ne geçişine muvafakat verilmediği için memuriyetten istifa ederek Çankaya Belediyesi'nde görev yapmaya başladı. 2010-2014 yıllarında bu belediyede yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

2014 yerel seçimleri sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Fen İşleri Daire Başkanı olarak göreve başlayan Gökce, aynı yılın Ekim ayında Genel Sekreter Yardımcılığı'na atandı.

Çok sayıda akademik yayın ve bildirisi de bulunan Gökce, merkezi iş alanları, ofis kullanımlarının yer seçimi, üst ölçek planlama konularındaki çalışmalarına kentsel ulaşım, kentsel tasarım, peyzaj planlama, inşaat teknolojileri, yapılaşma süreçleri kapsamında çeşitli proje, yatırım ve uygulamaları sevk-idare eden görevleri de eklemiştir.

2016 yılı Eylül'ünde vekaleten atandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine 2017 Mart başında asaleten getirilen Gökce, 2022 Mayıs ayı sonuna kadar bu görevi sürdürdü.

İzmir'de altyapı, üstyapı proje ve uygulamalarının yürütülmesi sonrası, Büyükşehir bütününün sevk ve idaresi sorumluluğunu da üstlenen Gökce, 1 Haziran 2022 itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

Genel Sekreter Yardımcılığı görevinin yanında 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren İETT Genel Müdürü görevini üstlenen Gökce, 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olacağını açıkladı. Başvuruya istinaden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Buğra Gökce, 2024 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olarak gösterildi.

Gökce, evli ve iki çocuk babasıdır.