Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan AKP'li Melih Bulu'yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi'nden akademisyenler, rektör devir- teslim törenine de tepki göstererek tektörlük binasına arkalarını döndüler.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan AKP'li Melih Bulu'yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi'nden akademisyenler cübbelerini giyerek, rektör devir- teslim törenine de tepki gösterdi ve rektörlük binasına arkalarını döndüler.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ DERHAL SERBEST BIRAKIN"

Akademisyenler tarafından okunan basın açıklamasında, "Demokratik yöntemlerle seçilmiş kurullarda ve akademik yöneticilerde olması özerklik için şarttır. Rektör, dekan, enstitü müdürü, yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi akademik görevler atamayla değil seçimle belirlenmelidir. Üniversitelerin özerk kurumlar olarak akademik programlarını ve araştırma politikalarını öğretim elemanlarınca veya üniversite kurullarınca kararlaştırarak belirlemesi bilimsel özgürlüğün ve yaratıcılığın şartlarındandır. Üniversitemizin tüm bileşenleri ile birlikte bu ilkelerin takipçisiyiz" denildi. Açıklamanın ardından akademisyenler, "Öğrencilerimiz derhal serbest bırakılsın" çağrısında bulundu.

EV BASKINLARINDA ÖĞRENCİNİN EVİNİN DUVARI YIKILDI

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre karşı protestolara katıldığı gerekçesiyle evi basılan bir öğrenciyi evde bulamayan polisler duvarı kırarak içeri girdi.

https://twitter.com/komiteler/status/1346413308144979969?s=20

NE OLMUŞTU?

Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre; 2002 yılında AKP Sarıyer ilçe teşkilatı kurucusu ve 2015 seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Karar duyulur duyulmaz tepki çekerken Boğaziçi Üniversitesi camiası tepkisini sosyal medyada dile getirdi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ: KABUL ETMİYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı açıklama yayınladı. Karara tepki gösteren öğretim üyeleri, “Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER TEK SES: KAYYUM REKTÖR İSTEMİYORUZ

AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı tepki göstermek ve “Kayyum rektör istemiyoruz” demek için bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti.