Üç mobil mutfak ile Bodrum’dan bölgeye gönüllü olarak giden aşçılar, depremzede yurttaşlara ve arama-kurtarma gönüllülerine sıcak yemek çıkarıyor. Mobil mutfakların yanı sıra çadırlar ve konteynerle her yaştan onlarca depremzedenin barınma ihtiyacı karşılanıyor. İskenderun ile Arsuz arasında bulunan Expo merkezinin yanındaki alana bin kişiye hizmet verecek çadırkent ve aşevinin kurulumu tamamlandı. Bodrum Belediyesi’ne ait ambulans ile birlikte, 1 doktor ve 3 sağlık çalışanı da afetzedelere sağlık desteği veriyor. Bodrum Belediyesi Hatay-Arsuz Dostluk Kenti’nde koordinasyon ise Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından yürütülüyor.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ALANI

Çocukların beden ve ruh sağlığının ön planda tutulduğu Bodrum Belediyesi Hatay-Arsuz Dostluk Kenti’nde, Bodrum’daki bir özel okulun da destekleriyle okul öncesi eğitim alanı oluşturuldu. Bahçesinde oyun parkı bulunan ve okul öncesi eğitime uygun olan ekipmanları içeren tesis, bölgede bulunan depremzede çocuklara hizmet edecek.

Sokak hayvanlarını da unutmayan Bodrum Belediyesi, bölgeye ulaşan veteriner ekip ile yaralı kedi ve köpeklere müdahale ediyor. 45 araç ve 108 personel ile Arsuz’da hizmetlerini sürdüren Bodrum Belediyesi ekiplerine 120 gönüllü destek veriyor.