Çorlu tren katliamı avukatları Onur Şahinkaya, Selvi Yüzbaşıoğlu, Seyit Sönmez, Zübeyde Aslan, aileler adına Mısra Öz ve İsmail Kartal katılımıyla gerçekleşen toplantıda asıl sorumluların yargılanması için kamuoyu desteği çağrısı yapıldı.

Çorlu Tren Katliamında oğlu ve eşini kaybeden Mısra Öz, "Gerçek sorumluları yargının karşısında göremiyoruz. Bu katliamlar cezasız kaldığı için, birileri yargının karşısına elini kolunu sallayarak çıktığı için herkes birilerini öldürmeyi meşru olarak görüyor" dedi.

"Çorlu Tren Katliamı aileleri olarak adalet talebimizi her yerde haykırıyoruz. O yüzden sesimiz olmanız bizler için çok kıymetli" diyerek kamuoyuna çağrı yapan Öz, "Bin 160’ıncı gün geçti, üç yıl oldu. Üç yılın üzerinden ne geçtiğine bakacak olursak, sadece bizim acılarımız geçmedi. İmzaları atan, karar verenler en tepede oturanlardır. Fakat başından beri hiçbir şey olmamışçasına hayatlarına devam ediyorlar. Aileler yıkıldı. Aileler paramparça oldu. Anne babalar evlatsız kaldı” dedi.

"SÖYLEDİĞİMİZ HER KELİME BİZE MAHKEME KAPILARINI AÇIYOR"

Çorlu Tren Katliamında anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal da, “Ben duygularımdan, neler yaşadığımızdan bahsetmek istiyorum. Toprağa göz yaşlarımızı döküp geri geliyoruz. Geceleri rahat yatamıyoruz. Söylediğimiz her kelime kayıt altında, her yaptığımız eleştiri bize mahkeme kapılarını açıyor” dedi.

Av. Onur Şahinkaya ise ciddi bir engellemeyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Fiili engellemenin önüne geçilebilmesi için kamusal duyarlılığın ve basın ilgisinin büyük önem taşıdığını belirten Şahinkay,a 3 yıldır devam eden davanın geldiği aşamayı özetledikten sonra AYM süreci hakkında bilgi verdi.

Alt düzeyden 4 şüphelinin yargılanması devam ederken gerçek suçluların yargılanması bloke edildiği için AYM başvuru yaptıklarını belirten Şahinkaya, AYM'nin Bakanlıktan savunma istediğini söyledi.

Olay yerinde doğru düzgün fotoğraf bile çekilmeden, numune alınmadan helikopterle indirilen bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporu bakanlığın yeterli işlem olarak sunduğunu belirtti. 

Seslerini duyurmak için AYM önünde eylem yaptıkları için haklarında dava açılan ailerden Mısra Öz, İsmail Kartal ve avukatlar Pazartesi günü yargı önüne çıkacaklar.