30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1'inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

CUMHURİYET ANITI'NA ÇELENK BIRAKILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1'inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Resmi törenin sona ermesiyle siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de anıta çelenk bıraktı. Törene, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

"YENİ ÇAĞDA BAŞKA ZAFERLER KAZANMAMIZ LAZIM"

Kutlamada konuşan İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı ve şu ifadelere yer verdi:

"Bayramımız kutlu olsun, o gün kurtuluş mücadelesi için savaşan ve zaferi kazanan milletimizin yeni çağda başka zaferler kazanması lazım. Bilimle, akılla, kültürle, sanatla. Bu zihniyetle hareket etmemiz lazım. Milletimizin asla bu muharebelerle test edilmediği, yeni zaferlere koştuğu ve coştuğu Cumhuriyetin yüz yılına giderken böylesi bir dönemin başlangıcını umuyorum.

"UMARIM ASIRLIK CUMHURİYETİMİZE LAYIK BİR NESİL OLURUZ"

"Seneye 30 Ağustos Zaferi'nin yüzüncü yılı. Yüzüncü yılları yaşamaya başladık. Ardından malumunuz 1923’ün yüzüncü yılını 2023’te hep beraber yaşayacağız. Umarım asırlık Cumhuriyetimize layık bir nesil oluruz."

POLİS HELİKOPTERİ HAVADA TUR ATTI

Polis ekipleri, Cumhuriyet Anıtı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis helikopteri de havadan tur attı.