Toplantı öncesinde meclisteki kadın üyelerle fotoğraf çektiren Subaşı, TBMM’de çıkarılan kanunla, belediyelerde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 93. yıl dönümünü kutlayarak, “Bilecik’in ilk kadın başkanvekili olma onurunu bana yaşatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Bilecik halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 33. Maddesi’ne göre üç belediye encümeninin seçildiği toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu ile Ücret ve Tarife Komisyonu kurularak üye sayısı ve üyelerinin görev süresi belirlendi.

Otogar çıkış ücretleri tarifesinin güncellenmesi konusunda Ücret ve Tarife Komisyonu’ndan gelen raporun görüşüldüğü toplantıda, Bilecik merkezde yer alan yol üstü otopark kiracısı tarafından verilen ücret güncelleme talebi, ilgili komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.

YENİ KREŞE, 'SABİHA GÖKÇEN' İSMİ VERİLDİ

Toplantıda, Beşiktaş Mahallesi, Hilal Sokak No: 1 adresinde yapımı tamamlanan Çocuk Sosyal Tesisi’ne, Sabiha Gökçen Çocuk Sosyal Tesisi isminin verilmesi görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi.