Voa Türkçe’nin haberine göre, Beyaz Saray’da düzenlenen etkinlikte nefret kaynaklı şiddetle mücadeleye yönelik yeni bir girişim açıklayan Biden, “Kazanan kötülük olmayacak. Son sözü beyaz üstünlükçüler söylemeyecek” dedi.

United We Stand Summit (Birlikte Güçlüyüz Zirvesi) olarak adlandırılan etkinliğe uzmanlar ve her iki siyasi partiden yerel liderler katıldı.

ABD’de 2016 yılında Orlando’da LGBTQ bireylerin gittiği bir gece kulübüne ve bu yıl başında da New York’un Buffalo kentinde bir markete ırkçı bir saldırganın düzenlediği saldırıdan kurtulanların bazıları da etkinlikteydi.

Biden’ı konuşmasını yapmak üzere kürsüye, 2017 yılında Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde ırkçı gruplar ve karşıt göstericiler arasındaki gerilimde bir aşırı sağcının aracını eylemcilerin üzerine sürmesi sonucu hayatını kaybeden Heather Hill’ın annesi Susan Bro davet etti.

“BEYAZ ÜSTÜNLÜKÇÜLÜĞÜN VE NEFRETİN ÜLKEMİZDE YERİ YOK”

ABD Başkanı Biden, “Bir ideal olarak Amerika herkesin onurlu ve eşit şekilde muamele görmesini güvence altına alır. Biz nefrete güvenli bir liman sağlamayız” dedi.

Nefretin gizlendiğini ve oksijen verildiğinde yeniden yerin altından çıktığını söyleyen Biden, siyaset ve medyada son yıllarda bunun yaşandığını belirtti.

ABD’de istihbarat camiasının yaptığı değerlendirmelerde ülke içi terörün önemli bir tehdit olduğuna işaret ettiğini hatırlatan Başkan Biden, “Beyaz üstünlükçülüğün ve şiddetin körüklediği her türlü nefretin Amerika’da yeri yok” ifadelerini kullandı.

Demokrat Başkan Joe Biden, 2017 yılında Charlottesville’de yaşanan olayların başkanlık seçimlerinde aday olma kararında etkili olduğunu söylemişti.

Charlottesville’de beş yıl önce aracıyla ırkçılık karşıtı göstericilerin arasına dalan ve kendisini neo-Nazi olarak tanımlayan James Fields, bir kişinin öldüğü ve 35 kişinin yaralandığı olayın ardından yargılandığı davada ömür boyu hapis cezası almıştı.