İstanbul’da Beşiktaş Belediyesi tarafından projesi geçen yıl hazırlanan, ancak koronavirüs salgını nedeniyle uygulamaya konulamayan “Öğrenci’Ye” projesi 17 Kasım'da düzenlenen lansman ile öğrencilerin kullanımına sunuldu. 

Beşiktaş Belediyesi ve Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, Beşiktaş’taki öğrenciler uygulama ile ilçedeki anlaşmalı restoranlardan ücretsiz yemek yiyebilecek.

AKPOLAT: "BEŞİKTAŞ GENÇLERİNE SAHİP ÇIKACAK"

Belediye Başkanı Rıza Akpolat, projeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Öğrenci Politikaları Hareketimiz ile hayata geçirdiğimiz projelerimizin lansmanını Karaoğlan Gençlik Merkezimizde, gençlerimizle gerçekleştirdik. Kara kış şartları ne kadar zor olursa olsun, Beşiktaş gençlerine sahip çıkacak."

ÖĞRENCİ'YE NEDİR?

Bir sosyal dayanışma uygulaması olan Öğrenci’Ye Beşiktaş Belediyesi tarafından TURYİD (Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) iş birliğiyle ve Beşiktaş esnafının desteğiyle hayata geçirildi. 

Öğrenci’Ye, öğrencilerin beslenme hakkını korumak amacıyla yenilikçi bir mobil uygulama olarak geliştirildi. Proje kapsamında Beşiktaş'taki üniversitelerde öğrenim gören veya Beşiktaş'ta ikamet eden üniversite öğrencileri, ilçemizdeki anlaşmalı restoranlardan ücretsiz olarak yemek yiyebilecek.

Mobil uygulama üzerinden restoranlarda yerini ayırtan öğrenciler, yemek ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Beşiktaş’ta okuyan ya da ikamet eden üniversite öğrencileri, öğrenci belgesi ve Covid-19 aşı belgesi ile uygulama üzerinden kayıt oluşturarak Öğrenci’Ye hizmetinden yararlanabilir. Öğrencilerimizin tek yapması gereken uygulamayı indirerek kayıt olmak.