Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 16. duruşmasında, Jandarma Bilirkişi Raporu'na yönelik itirazlar yöneltildi. Avukat Can Atalay, "'Berkin kendini koruyabilirdi' raporunu kabul etmiyoruz. Zet kullanan kişi bilinçli olarak, hedef gözeterek atış yaptı. Bunlar raporlarda mevcut" diye konuştu.

Gezi Direnişi'nde polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 16. duruşması İstanbul Adliyesi'nde 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı izlemek için milletvekilleri Zeynel Özen, Dilşat Canbaz, Turgut Öker, Cumartesi Anneleri, Gezi Parkı protestolarında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Kokmaz ile Ethem Sarısülük'ün annesi Safiye Sarısülük, Barış Akademisyenleri, Halkevleri, CHP yöneticileri, çok sayıda STK davayı izlemek için adliyede hazır bulundu. Duruşma salonun küçük olması sebebiyle bazı izleyiciler dışarıda kaldı.

SANIĞIN TANIKLARI FETÖ FİRARİSİ

Dava savcısının değiştiği bilgisi verilirken, hakim "kasten öldürme" gibi 5 durumun değişebileceğini ve tanık olan polislerin de FETÖ dolasıyla kaçak olduğu için dinlenemediğini söyledi.

"ADLİ TIP 'OLASI KASIT' RAPORUNU VERMEKTEN KAÇINDI"

Adli Tıp Kurumu'nun "olası kasıt" raporunu vermekten kaçındığını aktaran avukat Can Atalay, "Olası kasıt var, fakat Adli Tıp bu davaya rapor vermekten kaçındı. Berkin'i 'tali kusurlu' gösteren raporu hazırlayanlar: Okmeydan'ında yaşamak kusur değildir" dedi.

"'BERKİN KENDİNİ KORUYABİLİRDİ' RAPORUNU KABUL ETMİYORUZ"

24 Ocak'ta dava dosyasına giren Jandarma Bilirkişi Raporu'na da tepki gösteren avukat Atalay, "'Berkin kendini koruyabilirdi' raporunu kabul etmiyoruz. Zet kullanan kişi bilinçli olarak, hedef gözeterek atış yaptı. Bunlar raporlarda mevcut" diye konuştu.

DAVA AVUKATLARI: ÇATIŞMA YOKTU

Davanın tüm avukatları ise söz alarak, "Bilirkişi raporları herhangi bir çatışma olmadığını, görüşün net olduğu söylüyor" ifadelerini kullandı.

BERKİN'İN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNE VERİLEN DURUŞMA TARİHİNE İTİRAZ

Mahkeme, bir sonraki duruşma tarihini, Berkin'in ölüm yıl dönümü olan 11 Mart tarihi olarak belirledi. Berkin Elvan'ın ablası Gamze Elvan ve avukatların itirazı üzerine tarih 18 Mart'a ertelendi.