Cumhurbaşkanlığı, koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken 14 yeni aracın kiralanması için ihale ilanı yayımladı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, koronavirüs salgını Türkiye'de hızla yayılmaya ve can almaya devam ederken Cumhurbaşkanlığı 14 yeni araç kiralamak için ihale açtı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yayımladığı ihale ilanında “Dokuz adet dizel binek araç, üç adet dizel minibüs, iki adet dizel ticari kamyonet” kiralanması için 7 Mayıs tarihinde ihale yapılacağı açıklandı.

FAALİYETLERDE EN AZ 2019 MODEL ARAÇ KULLANILACAK

Türkiye koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında seferber olmasına rağmen belediyelerin bu konuda yapacakları yardım kampanyaları yasaklanırken, ihale dosyasında “Araçların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın şehir içinde veya dışında yürüteceği faaliyetlerde kullanılmak üzere” kiralanacağı ve araçların en az 2019 model olması gerektiği dikkat çekti. Kiralanacak araçlardan en az birinde “karartılmış camlar, perde ve araç içi buzdolabı” bulunması gerektiği de belirtildi. İki buçuk yıllığına kiralanacak araçların sürücüsünü de ihaleyi alacak şirket temin edecek.

BELEDİYELERİN YARDIM KAMPANYASI SALGIN SÜRECİNDE YASAKLANMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla CHP'li belediyelerinin başlattığı yardım kampanyaları yasaklanmış, bankalarda açılan dayanışma hesaplarına bloke konmuştu. Soylu, yasaklama kararını “Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp ‘Ben yardım topluyorum’ derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz” sözleri ile savunmuştu.