Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep temasları kapsamında vatandaşları dinlemiş, Plastik Ayakkabıcılar Kooperatif Başkanı Murat Gün Bakan Kurum’a sorunları dile getirmek istemişti. Vali Davut Gül, Başkan Gün’ü boğazından tutup itmiş, Valinin tavrına karşın Bakan sorunları dinlemek istemişti. Kooperatif Başkanı Gün, Güney’in Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Vefa Yurdal’a yaptığı açıklamada, verilecek arsa noktasında bir grup tarafından engellendiklerini aktardı.


SÖZ VERİLMİŞTİ


Gün, “Sektörümüzün bir sanayi sitesi kuruluşu için, yerimizin belediye tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi ve bakanlar kurulu kararıyla riski alan ilan edilmesi sonucu işe başladık. sosyal proje olarak yönetiyorduk, destek almak için de kurumlara başvuru yaptık. Belediyeye başvurduğumuzda, 2016 yılında Şehircilik İmar Daire Başkanlığından yazı elimize ulaştı. Bu yazıda istediğimiz arsaların belediye adına geçmediğini, belediye adına geçtiğinde imar nazım planında bizler için çalışma yapacağı belirtilmişti” dedi.


BELEDİYE YETKİLİLERİ ÖNÜMÜZÜ KESTİ


500 üyeli kooperatifi kurduklarını aktaran Gün, “Bu yola çıktığımızda BÜSEM bölgesinde kooperatiflere 5 yer ayrıldığını, bize de ayrılan 742 bin metre üzerinde animasyonlu ve mimari projenin var olduğunu öğrendik. Belediye yetkilileri tarafından önümüz kesildi. Girişimlerde bulunduk, GBB Başkanı Fatma Şahin, 214 bin metrenin tahsis edileceğini belirtti. Başkan Şahin ile belirli yol katettikçe önümüz belediye yetkilileri tarafından kesildi” ifadelerine yer verdi.


SÖZ VERİLDİ, PROJE ENGELLENDİ


Başkan Gün, açıklamasının devamında, “İmar nazım planında kastedilen yerin diğer kooperatiflere de verilmesi esnaf tarafından hoş karşılanmadı. Bize 214 bin metrekareye ek olarak yer tahsisi yapılacağının sözünü verdiler. Biz 214 bin metrekareye razı geldik fakat birileri tarafından engellendik. İsmini vermek istemediğim bazı kişiler tarafından önümüz kesildi” dedi.


“BİZİ BU DURUMA GETİREN BİZE SAHİP ÇIKMAYANLARDIR”
Gün, esnafın istihdama katkı sağlayacağını aktararak, “Bizim amacımız esnafın faydasına olan bir proje üretmekti. Projeyi Gaziantep’e yakışan şekilde yapıp tamamlamak istedik. Bazı kurumlar tarafından destek göremedik. Valimize de gerekli bilgileri içeren evrakları götürdük. Valimiz tarafından da çok hoş karşılanmadık. Biz memleketimizin valisi sorunumuzu çözer, demiştik. Fakat en son karşılaştığımız olayda Bakan Murat Kurum’a derdimizi anlatmak istedik. O olayı hiç yaşamaz istemezdik. Bizi bu duruma getiren bize sahip çıkmayanlardır” dedi.


VALİ ‘İTİBARSIZSINIZ’ DEDİ, BOĞAZIMDAN İTTİ


Olay anını anlatan Gün, “Bakan Kurum derdimizi dinliyordu. o esnada Vali beyin yaptığı hareketi anlamış değilim. Neden bunu yaptığını bilmiyorum. Vali Gül’e daha önce bilgilendirmede bulunmuştuk. Gittiğimizde makamına yakışmayacak şekilde ithamlarda bulundu. Vali Gül bize, çıkarınız yoksa bırakın, itibarsızsınız, ifadelerini kullandı. Biz ispat istedik, derdimizi anlatmak istedik. Bakan Kurum bizi dinlerken Vali Gül boğazıma yapışarak itti. İttiği halde Bakan Kurum bizi dinlemek istedik. Biz de hazırladığımız dosyayı sunduk” dedi.


CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ   

Gün sözlerini şu şekilde sonlandırdı, "Biz bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu mağduriyetin giderilmesi için destek bekliyoruz.
Başkan Şahin bizi her zaman destekledi. Bize ayrılan yeri işaret ederek Nizip Caddesi'ndeki ayakkabı ve terlikçiler için ayrıldığını belirtti. Başkan Şahin’e teşekkür etmiştik. buna rağmen birileri tarafından engelleniyoruz. gündem olan bir grup tarafından mağdur edildik. sosyal proje çok güzeldi, 50 bin kişi istihdam edilecekti. bize söz verilen yerin tahsis edilmesini talep ediyoruz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli".